Most akkor a kisbabák egész nap csak alszanak, vagy egy perc nyugalom sincsen mellettünk?
Szerintem minden babás, gyereknevelési témára igaz ez, hogy mindenki mást mond. Meg sokan elvakultak, pl. aki nem szoptat, aki császárral szült, az nem igazi anya. Nem kell ilyenekkel foglalkozni.
Az is gonoszság, ha olyat mondanak, hogy nem fog a kedvedre tenni. Szerintem már az is öröm, ha ránéz az ember, hogy milyen cukin alszik. És olyan gyorsan megy az idő, hogy észre sem veszd és már jár és beszél.
Hordozóeszközökből is mindenkinek más vált be. Ki kell tapasztalni. Azt válaszd, ami neked jó.
Stb.
Egyébként meg a gyerek tényleg csodálatos öröm, de nagyon nagy nehézségekkel is jár. Most én sem arra gondolok, hogy kevesebbet lehet aludni, hanem hogy milyen frászban voltam pl. az első betegségnél, stb.
Haha :D
Tőlem sose kérdeztek ilyeneket mert én nem vagyok vevő a csacsogasra.még jó mert mindenfélevel tele beszélték volna a fejem és nem tudnám mi a jó.majd ösztönszerűen jön h mi a jó (vagyis szerintetek).én biztos nem hallgatnak ezeket a baromságokat mivel csak összezavarnak.majd te tudod mi a jó a babának mit akarnak stresszeltetni téged?amúgy te kerdezel tőlük?mert akkor inkább hagyd abba,mert elbizonytalanitanak és nem a saját fejed után fogsz menni hanem osszekuszalnak mert egyik ezt a másik azt mondja.ne foglalkozz Velük!
Kicsit negatív a környezeted..vagy csak fel akarnak készíteni a legrosszabbakra.Nálam fordítva volt, mindenki csak a pozitívumokat mondta,az se biztos,hogy jobb, mert pl. rögtön az első itthon töltött éjszaka után, mialatt is nem aludtunk SEMMIT, hát csak lestem...😊Ennek az éremnek is két oldala van.Vannak gyönyörű pillanatok- hidd el, 1-2 hónaposan már fog rád mosolyogni pl.-de közben iszonyú nehéz is tud lenni.
Egy két éves kisfiú anyukája.
Mindennek két oldala van. A gyereknevelésben is vannak nehéz időszakok, de összességében egy ember életében ez egy boldog időszak.
Szerintem ne agyalj ezen ennyi, minden kialakul majd, úgyis a saját babádhoz kell alkalmazkodnod, ha sirós lesz akkor ahhoz, hanem lesz sirós akkor pedig szerencsés leszel. Az összes többi témában pl. babakocsi vs. hordozókendő, egy szobában alvás, külön alvás stb. csak rajtad múlik hogy hogy alakitod ki, a te és babád igényeinek megfelelően. Tényleg annyiféle ember létezik, sokan másképp csinálják, nem kell mindenkire hallgatni, csak arra, akivel úgy érzed tudsz azonosulni.
Az emberek ilyenek. Vagy csak a rózsaszín maszlagot meséli, vagy katasztrófának állítja be a gyerekvállalást. Sőt, vannak olyanok, akik anno a babájukkal szenvedtek, nem aludtak stb., de ezt elfejtik, meg ugye az idő megszépít mindent, de amikor más kismama határozatlan valamiben, akkor meg elkezdik előadni magukat, hogy hát ők a tutik, ők mindent egyből tudtak és mindent jól csináltak és minden kismama, aki egy kicsit is nehezebben éli meg az időszakot, az egy életképtelen nőstény, akinek nem kellett volna szaporodnia.
Sok ilyennel fogsz még találkozni, szokj hozzá. Ebben a témában soha nem lehetsz se elég szép, se elég jó, se elég okos, mert mindenkinek lesz véleménye (főleg annak, akinek nincs gyereke), ami mindenek felett áll.
Amúgy az jófej ismerősöknek meg vissza kell vágni és helyretenni őket. Tudnék mesélni én is, hogy mennyi h-lye szaladgál a világban és jobban tudják, hogy mi kell a gyerekednek, mint te magad.
Persze azért megemlíteném, hogy vannak, akik tényleg csak jószándékból hívják fel a figyelmed az esetleges nehézségekre, hogy készülj fel. Ezekkel nincs is semmi baj. A baj a rosszindulatú odamondó emberekkel van, akiket meg felismerhetsz a megnyilvánulásaikból, és hogy milyen hangnemet használnak veled szemben.
18-as, azért ez nem olyan egyszerű, ahogy te ezt elképzeled. H
Sokkal rosszabb a gyerekkel aludni, mert te nem pihened ki magad, ráadásul van, hogy fél óra múlva felkel, vagy 1 óra múlva, mikor hogy, ezt nem tudod előre, és az anyuka fáradtabban kel fel alvásból, mintha nem aludt volna, és persze egyből toppon kell lenni a gyerekhez.
Én is azt hittem, hogy majd alszok a gyerek mellett, de volt, hogy mire elaludtam, addigra felkelt, mert aludt fél órát, és ha véletlen aludt 2 órát, az sem volt segítség, mert sokkal fáradtabban keltem, mint előtte voltam. Úgyhogy inkább nem aludtam a gyerekkel, hanem örültem, hogy megihatok egy kávét és nézhetek ki a fejemből, vagy informálódtam a neten. Ez a fajta nyugalom a saját gondolataimmal többet ért mindennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!