Szofi nevet szeretném adni kislányomnak! 💕Vélemény?
"Az ősi vallási rendszer átalakulásának példáját láthatjuk a görögországi Szent Szofia kultuszában is. Sophia, azaz Bölcsesség, Athéne tulajdonsága volt a régi görögöknél, majd később ugyanezen a néven megszemélyesült a női szentben."
A Hagia Szophia (görög betűkkel: Ἁγία Σοφία; latinul: Sancta Sophia; törökül: Ayasofya; újgörögösen: Ajía Szofía; a név jelentése: Szent [= isteni] Bölcsesség) bizánci építésű hajdani ortodox bazilika Isztambulban, Törökországban.
Én vagyok aki írta hogy Lili a kislánya.
Egy szóval nem írtam,hogy azért nem Szofi lett,mert az kislányos,egyszerűen csak ez tetszett jobban.Egyébként szerintem a Lili és a Szofi is abszolút viselhető név felnőttnek.Mennyi színésznő,celeb stb van akit Lilinek hívnak és nekik sincs problémájuk a nevükkel pedig már felnőttek.
Nekem nagyon nem tetszik...de most felkapott.. Egyik munkatarsam, a férjem egyik volt osztálytársáék is az elmúlt évben ezt a nevet adták a kislányuknak... Ismerek egy óbodás korú Szofit is..
(Nekem a cigimárka jut eszembe róla)
26-os!Nem azért írtam le a kislányom nevét,hogy elkezdj kritizálni,de látom már hiba volt megint idejönni.
Nem nem beszéltem velük,a mondandóm lényege az lett volna,hogy nézd meg ők is felnőttek valahogy,a nevükkel együtt.Lehet bántották őket,de ez bármelyik másik névről ugyanúgy elmondható.Vannak ezeknél sokkal borzasztóbb nevek pl. nem tudom ki olyan elvetemült hogy Gandalfnak nevezi a gyerekét vagy Szellőnek.A Lili ezekhez képest semmi.És ha tetszik ha ndm,ha gyerekes ha nem az én lányomat így hívják és szeretem a nevét.
Kíváncsi lennék egyébként a te gyereked nevére,hogy én is mondhassak róla véleményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!