Hogyan segítsek a hasfájós kislányomnak?
Anyatejes vagy tápszeres?
Sok baba hasfájós, sok oka lehet, éretlen emésztőrendszer, levegőnyelés, laktáz enzim hiánya, tejfehérje allergia, túl sűrű vagy túl nagy mennyiségű evés, szoptatott babánál ugye az anya étrendje is. Az idő majdnem mindnél segít, addig sok tornáztatás, hogy jöjjenek a gázok, alapos büfiztetés, espumisant próbálnék elsősorban vagy infacolt, büfi is és puki is talán könnyebben jön vele. A többi attól függ mit eszik és mit próbáltatok eddig. A széklete milyen?
Mi napi rendszeresseggel hasznaltuk a baby wind szelcsovet. Estenkent leeresztettuk a kisasszonyt, utana mar nyugodtan aludt mint a bunda, addig meg kinlodott.
Nyugodtad hasznaljatok!
HA tápszeres, ne rázd az üveget, hanem kanállal keverd.
Puffaszto ételeket kerüld HA hozzátáplált vagy szoptatos
A fiam is hasfájós volt. Interneten olvastam, hogy a tejtermékektől lehet még. Én elhagytam a tejtermékeket: tejet, tejfölt, joghurtot. (a sajtot azt megehetem) Azóta egyáltalán nem fáj a hasa :)
"Születésük után az újszülöttek szervezete nincs még felkészülve az anyatejes táplálásra, olyan értelemben, hogy hiányzik a megfelelő bélflóra illetve nincsenek meg a megfelelő enzimek, amelyek segítik a tej, a tejcukor (és egyéb szénhidrátok) lebomlását, így a laktóz egy része, az elégtelen emésztés következtében, a vastagbélbe kerül, ott
bomlik le és az ezáltal keletkezett gáz okoz problémát"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!