Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Te pelenkázol éjszaka?

Te pelenkázol éjszaka?

Figyelt kérdés
Azt a tanácsot kaptam, hogy ne pelenkázzam éjszaka a babát, ezzel is arra tanítva, hogy éjszaka aludni kell.
2017. okt. 19. 22:35
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
67%
Jó nagy idióta lehet.
2017. okt. 19. 22:39
 2/17 anonim ***** válasza:
73%
Igen.Az első átaludt éjszaka után tiszta pisi volt szegény,én ha felébredek gyorsan kicserélem neki :) szerencsére alszik ugyanúgy tovább.Ha felébred enni akkor először kicserélem utána szopizik és el is alszik közben
2017. okt. 19. 22:40
 3/17 anonim ***** válasza:
70%

Egyrészt az "éjszaka aludni kell" nem igazán érvényes a babákra, másrészt szerintem "a pisis pelenkát ki kell cserélni" fontosabb szabály.

Képzelem, mennyire segíti a kicsit az alvásban a pisi. Ha 5 évesen pisilne be a gyermekem, akkor is cserélnék ágyneműt és átöltöztetném, megmosdatnám... Pedig abban a korban már tényleg aludni kell éjjel.

Amúgy nincs gyermekem, de el nem tudom képzelni, hogy ne cseréljem a pelenkát, ha kell, csak mert éjszaka van.

2017. okt. 19. 22:47
 4/17 anonim ***** válasza:
47%

Te a szoptatni nem akaró anyuka vagy?

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopt..

Válasz: valószínűleg valami időseb ember mondhatta, régen ez volt a divat, sírni kell hagyni a kölköt, hadd erősödjön a tüdeje, időre kell etetni és nem szabad felvenni, ha sír, mert ,,felkapatod". Vannak még hasonló baromságok, de épeszű ember manapság inkább elolvas egy FRISS babagondozásról szóló könyvet, mintsem hallgat az ilyen őskövületekre.

2017. okt. 19. 22:54
 5/17 anonim ***** válasza:
68%
Hát emiatt nem keltem fel éjjel, hogy ellenőrizgessem.
2017. okt. 19. 22:55
 6/17 anonim ***** válasza:
81%
Mivel alszik éjszaka, nem fogom amiatt felkelteni, hogy tisztába tegyem, 4 hónapos, tegnap este 9-töl reggel fél 8-ig aludt, nem ázott át, pampers-t használ.
2017. okt. 19. 22:58
 7/17 anonim ***** válasza:
84%
3 gyerekes anyuka vagyok, így mondom : hacsaknem felsír a baba, mert mondjuk átázott, NE pelenkázzzatok éjszaka!! Eljön az a pont, mikor hálát rebegtek az ég felé, hogy véégre alszik.... A másik, hogy ezek a modern pelusok ( eldobhatóra gondolok, de sztem a moshatók is) már nagyon jó nedvszívóak; teli, csuri pelus elég sok pisitől lesz.
2017. okt. 19. 23:23
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Én sem keltettem ezért egyszer sem. Ha kaka volt azt természetesen kicserélem/kicseréltem, mivel ránézek többször éjszaka. A pisis pelust csak akkor ha valóban csordultig van amúgy nem háborgatom vagy ha hallom, hogy iszik akkor gyorsan kicserélem.
2017. okt. 19. 23:57
 9/17 A kérdező kommentje:

#4 Nem, nem én vagyok a szoptatni nem akaró, de látom, hogy nagy érdeklődést kiváltott kérdésről van szó. Én pont az ellenkezője, tápszert adni nem akaró típus vagyok.

Valóban nem fiatal, aki a tanácsot adta, nem tudtam, hogy ez szintén ilyen régi divat.

2017. okt. 20. 00:23
 10/17 anonim ***** válasza:
Első időben sokszor kakàlt szopizàs után, így cseréltem. Ha nem és bealudt a vàllamon büfi utàn akkor nem cseréltem. Majd mikor màr beàllt, hogy csak kétszer kelt enni éjjel, akkorra màr beàllt, hogy mikor kakàl és az éjszaka nem volt benne. Így nem cseréltem. Törekedtem a minél több alvàsra. Mivel nekem jóétvàgyú gyerek volt, ezért gyakrabban szopizott, mint az álag. :D Nem maceráltam feleslegesen, inkább aludtunk. Pampers Premium Caret használtam éjszaka, így nem àzott àt reggelig. Max akkor cseréltem a pisis pelust, ha valamiért csordultig tele volt.De ettől függetlenül csak majdnem két évesen aludta àt az éjszakàt rendszeresen. (11 hónapig tudtam szoptatni, ha ez szàmít valamit a kérdésben)
2017. okt. 20. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!