Másfél éves baba hol és mibe aludjon?
Eddig hol aludt? Valamiért szeretnél változtatni?
Fiam születése óta a szobájában alszik, kb másfél éves korában cseréltük a kiságyat leesésgátlósra. Most 4,5 éves, még bőven elfér benne.
Én 10 hónaposan kezdtem átszoktatni a kiságyba a szobájába, fél évig csak nappal aludt ott majd este elaludt még ott de éjjel átkéretzkedett, majd egyik éjjel nem jött át 15 hónaposan és azóta is kiságyba alszik , most másfél éves.
Szerintem jobb hogy van egy kis kuckója, igaz még mindig kell éjjel , de akkor is ott nyugodtabban tud aludni mint köztünk mikor forgolódunk, hajnalba csörög férjem ébresztője stb.
2 évesen tervezek neki venni leesésgátlós ágyat, most még bőven jó a kiságy.
Én nem akartam a drasztikus átszoktatást, látod igaz fél év kellett hozzá de magától megért rá hogy külön aludjon, nem kellett heteket végig bőgnie miatta.
Ahogy tetszik. Nem hinném, hogy ezt kívülről kellene megszabni.
Nekünk a saját szobájában aludt születésétől (nyitott ajtó, egybe is nyitható szobák), így nyilván 1,5 évesen is. Kiságyban.
Kislányom születése óta kisagyba alszik (ha nyugosebb köztünk )
Nővérem szülni fog nem soká és neki akarom ajándékozni a kisagyunkat csak azon agyalok hogy mire?! Leeses gatlosra?!
Kulon szobaja van,de 1 eves koratol sokszor koztunk landol ejjel.
Most csinaljuk a szobajat,mert idaig csak a kisagya volt benn,es a jatekai tarolokban.
Mar leesesgatlos agyat fog kapni,de egyenlore bentarad meg a kisagy is.nappal az uj agyba teszem le,es csak kesobb fog ejjel is abban aludni.
A terv ez.aztan lehet,hogy egybol elalszik ejjel is az uj agyban.de hagyok idot,hogy megszokja.
Masfel eves.
Sztem te se egyik naprol a masikra valts agyat.legalabb 1-2 hetig leyen a kisagya is.mert ha nem szeret a masukban?vagy meg nem erett ra akkor ott maradsz kisagy nelkul.
Kérdezhetted volna eleve így is. Csak ezért nem váltanám le a jól beváltat, mert a testvéremnek jól jönne.
Ha már rosszul aludna benne, kinőtte volna hosszra, folyton balesetveszélyesen kimászna... stb., akkor igen.
De nálunk ezek közül még 2 évesen se teljesül egyik se. Éjszaka ugyan már egyre gyakrabban választja a szobájában lévő felnőtt ágyat, de a nappali alvás csak a kiságyban megy, így marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!