Mit tegyek, hogy aludjon nappalonként is?
Nincs még egy hónapos a babám, és rémesek a nappali szokásai. Eddig nem használtunk cumit (elleneztem az anyaga miatt), de már erre is rákényszerültünk. A védőnő és a gyermekorvos is azt mondta, ne engedjünk a három óránkénti etetésből (szoptatom)óvöntsön, ha kell, de kössük az ebet a karóhoz, pedig van (volt? vagy csak hittem, hogy ez a baj?)hogy 2, sőt, akár 1 óránként cicire kéredzkedett.
Persze ekkor jöttek hasfájós tünetek, mert mondják, hogy a félig megemésztett tejre issza ilyenkor rá a frisset, ne csodálkozzak (amúgy ez tényleg igaz?), de mivel ugye ezek után szinte lehetetlen volt lenyugtatni, olyan nyűgös lett, vagy rosszabb esetben vigasztalhatatlanul sírt, jó fáradt lett, meg én is, a cicijeim meg ugye kezdtek kikészülni, hogy szinte sosem pihennek (döbbenetes módon, ennek ellenére továbbra is van tejem). Most próbáljuk azt csinálni, hogy a 3 óra (vagy van, mikor 2 és fél) közötti szünetekben cumit kap, de van, hogy kiköpi egyből vagy nem sokkal később, és rövid időn belül jelentkezik is a nyűgösség, ami, ha felveszem, ringatom, egy ideig alábbhagy, de nem szokott elaludni tőle.
Ha alszik is nappal, nagyon felületesen, szinte a legkisebb zajra ébred. Fura módon este nincs ilyen gond, általában 3 óránként, néha 3 és fél vagy 4 óránként legkésőbb ébred és megszoptatom, majd aluszékony büfiztetést követően gyorsan álomba szenderül.
Néha olyan, mintha még a nappali fény is zavarná (majdnem éjfélkor született amúgy, nem tudom, ennek van-e jelentősége), és persze fel is ébred rá, de büfiztetni meg muszáj, viszont székben, karban ringatva hamar sírásba kezd általában, szóval a járkálást preferálja, ami valószínűleg az én bűnöm, de nem is ez baj, mert járkálok én vele, csak ekkor sem alszik el, inkább még jobban felélénkül, aztán meg nyűgös a fáradtságtól).
Nagy ritkán van, hogy úgy elalszik nappal is, hogy ágyút lehet mellette sütögetni, de ez ritka, mint a fehér holló, sajnos a felszínes, nyugtalan és rövid nappali alvások jellemzőek túlnyomóan.
Tippeket szeretnék kérni, hogyan lehet elaltatni nappal is hosszabb időre (próbáltam játszani is vele, cirógatni, énekelni, beszélni hozzá, de ezek is nagy működnek vagy nem, sajnos az esetek többségében sírásba fullad minden erőfeszítésem, bár nem tudom, ez a kialvatlansága /kialvatlanságunk miatt van, vagy mert ilyen a személyisége.
sajnos mi is így voltunk, és még a cumit se fogadta el. kb. 2 hetes korázól 4-5 hónapos koráig gyakorlatilag nem aludt nap közben, max 2*20-30 percet, cicin.
5-6 hónaposan elkezdett cumizni (sírni hagyás eredményeként mivel így szoktattam át ciciről amikor már amiatt éjjel is 8-szor kelt, amellett hogy nappal nem aludt). A cumival egyre hosszabbak lettek az alvásai, ha meg is ébredt, megtanult visszaaludni, úgyhogy 6-7 hónaposan már 1,5 órát szunyált délelőtt és 1-1,5 órát délután. kitartás :( sajnos nem igazán van módszer, csak a masszázs, odafigyelni arra mit esztek, meg böfiztetni őt amennyit csak lehet.
nem, nekem 14 hónaposan jöttek az első fogak :D
2-es
egyébként nekem is az a tapasztalatom, hogy az erőlködés az altatással csak elrontja a napot...úgy értem rágörcsölés az altatásra, egész nap ringatod, cicizteted (mármint nem te, általánosságban beszélek) és ennek az az eredménye hogy a baba nem fárad, hanem pihen, és nem is álmos, csak a dajkálást igényli.
A legjobb, ha addig fárasztod, míg el nem alszik álló helyben :) sok sok levegő, mondókázás, énekelés ebben a korban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!