Babám miért vakarja, piszkálja, tépi a fülét?
4 hós, és elég rég teszi ezt. A füle alatt megnyomkodtam, nem reagált rá fájdalmasan. Egyszer már annyira megvakarta, hogy nagy mennyiségű vér folyt belőle (volt vagy 1 mm a seb) és sokszor úgy belekapaszkodik, és tépi, hogy rossz nézni...
Ez csak egy "nyugtató" funkció, vagy fájhat, viszkethet a füle?
Olyan rossz nézni, hogy tépi...
Szerintem csak egy rossz szokás. Már ha lehet ilyet mondani ennyi idős babánál.
Nekem például a lányom 4 éves koráig úgy aludt el este, hogy húzta, tépte az ÉN hajamat(nagyon jó volt).
Esetleg ha nagyon aggódsz, vidd el gyerekorvoshoz, vagy fülészetre, ott menézik nincs-e baj. De szerintem nincs.
Esetleg megpróbálhatsz valamit adni a kezébe, talán textilpelust, hátha azt gyömöszölné?
Sok sikert!
Szerintem sem lehet baj, mert ha fájna neki, biztos sírna (a fülfájásnál nem sok minden fáj jobban:(.
De azért jó vigyázni, mert lehet krónikus, kisebb fülgyulladás, és az hosszú távon nagyon nem jó, a hallása is romolhat tőle...
Szerintem vidd el megnézetni szakorvoshoz. Ha nincs baj, csak egy-két órát szántál a nyugalmadra, ha meg van egy kis probléma, akkor még időben elcsíped a betegséget, és nem lesz semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!