Vállalsz gyereket a januártól jelentősen megemelkedő egyetemisták gyed-ére?
"Ööö... A gyed-re gyereket? :D
Ez most kb. olyan, mintha azt írnád, hogy majd a babalátogatók ajándékára vállalsz gyereket! :O"
Nyilván nem úgy érti, hogy azért vállal-e valaki gyereket, mert akkor adnak gyedet, hanem úgy, hogy van-e, aki esetleg amúgy is akart volna, de ez segített abban, hogy mellette döntsön. Csak egyesek itt direkt belelátnak mindenfélét a kérdésbe, meg már rögtön a cigányokkal hasonlítanak össze mindenkit.
Nehéz dolog ám a gyermeknevelés főleg egyetem (tanulás) mellett.
Mi nem, mert nem vagyunk egyetemisták.
Egyébként érdekesen megfogalmazott a kérdés.
gyereknevelés mindig nehéz téma
bár az egyetem sokkal lazább időbeosztás, mint mondjuk egy heti 60 órás munkahely
gyerekesek egyéni tanrendet is kérhetnek
De nem értem, hogy miért kell gyerek az egyetem alatt?!
Egy gyerek rengeteg felelősséggel jár, plusz meg kell oldanod a felügyeletét is arra az időre amíg suliban vagy, legyen az nappali vagy levelező, mindegy. Ezzel kb. alá is írtad, hogy szoptatni nem szoptatod, mert hogy?! Na most, ha nem szoptatsz, egy idő után elapad a tejed, de nem egyből mert előbb bekeményedik, azt ki kell fejni, suliban hogy?! A gyerek tápszeres lesz, mivel nem vagy ott, hogy igény szerint szoptassad.
A sulira is hatással lesz, hidd el. Minden gondolatot a gyerek körül forog majd, nem tudsz annyira koncentrálni, mint kellene. Nem tudom, milyen szakos vagy, lehet vannak büfészakok, ahova elég csak bemenni, de például nálunk eléggé oda kellett tenni magunkat, ha azt akartuk, hogy meglegyen a diploma. Az államvizsga se volt kutya, de sokszor egy-egy szívatós tárggyal többet kellett szenvedni. Meg ugye nem az volt a cél, hogy ,,görbüljön", mert nem égetem magam a jövendőbeli munkaadóm előtt, hogy éppen csak meglett a diploma. Minimum négyesnek kellett lennie, ezt a célt tűztem mi magam előtt, végül ötös lett. Utolsó évben szakdolgozatot kell írni, az se kis meló, gyerek mellett, hmm hát nem könnyíti meg azt sem!
Nem azt mondom, hogy ha nagyon akarod, nem tudod megcsinálni, de azért azt nem értem, hogy miért nem ér rá akkor szülni, ha már dolgoztál 1-2 évet?
Persze, ha már terhes vagy, ne vetesd el, de azért én így nem terveznék gyereket, az 100%.
Julia Timosenko is 20 évesen egyetem alatt szült.
A gyerekfelügyeletet megoldani, mindig érdekes.
Engem 33 éves diplomás nőként szült anyám, lakás volt,viszont nagyszülő egy szem sem.
Egyetem mellett is lehet szoptatni, plusz Mo-n kívül mindenhol visszamennek pár hét-hó után anyák dolgozni.
Csak nálunk van ez a "na szültem egy gyereket- na szevasztok,lépek három évre" mentalitás.
Bár,ha igazán komoly karriered van,akkor 30+ sem engedheted meg magadnak a 3 év traccspartizást a játszótéren .
Anyum is visszament másfél év után.
Azt mondják, az okosok, hogy karriertervezés szempontjából két jó lehetőség van: vagy nagyon fiatalon, vagy nagyon későn.
Csak ugye a biológia miatt a nagyon későn...nem jó.
Nagyanyám, szerint meg,aki korán köti le magát, hamarabb szabadul:))
Juj, nem leszek népszerű, de neked minek gyerek?
Látszik minden megnyilvánulásodból, hogy a gyerek csak mellékszereplő lenne a történetedben, mert minden mondatodból az ordít, hogy ,,karrier, karrier, karrier".
Nem mondom, hogy összeegyeztethetetlen a kettő, de te már most sem azt tartod szem előtt, hogy mi az, ami a gyereknek jó (pl. 3 éves kor alatt a gyerek rohadtul nincs még megérve az anyáról való leválásra és majd megkérdezlek a ,,traccspartiról" akkor, ha meglesz a baba, hidd el, hogy másképp fogod látni), hanem csak a saját érdekeidet hajszolod.
Egyeseknek csak azért kell gyerek, mert ez egy újabb szerep, amiben tetszeleghetnek, jól mutat fb-on, meg ugye a barinőnek is van, illetve a szomszéd Katikának is.
Erre csak annyit mondok, hogy MAJD MEGLÁTOD! ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!