Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Erre számítottál, mikor...

Erre számítottál, mikor gyereket akartál?

Figyelt kérdés

Egy barátnőm mondta egyszer, hogy "...lovat akartam, de nem ilyet..." és be kellett látnom, igaza van.

Sokszor bűntudatom van, de annyiszor elfáradok, és "elegem van az egészből".

Hogy nem tudok sírás és hiszti nélkül megnézni egy filmet, azt már megszoktam, de hogy enni sem tudok soha, az már sok.. ha pisilek is ordítanak, ha fürdök is rohanok, vajon melyik sír fel és nem aludtam végig egy éjszakát sem már 2 éve...

Nagylánom 2 éves, kislányom 3 hónapos, a lakás szalad, mindig mindent szétrámolnak, ugyanaz mindennap. Szétrámolja a krumlit, eltépkedi a papírzsepiket és kinyitja a fürdőajtót, mikor be van fűtve...

Olyan kimerítő...

amellett persze, hogy imádom őket, én akartam, és várom, hogy milyen ember lesz belőlük, de néha azt érzem, hogy szeretnék egy szabad hetet, mikor azt csinálok, amit akarok...

Ti vagytok így néha?

2010. máj. 28. 11:51
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
85%

Fárasztó, de nem unamas az életünk.

Mondjuk nekem 9 év korkülönbség van, viszont mire nayg eljutotott odáig, hogy hagyott aludni, reggelit csinált magának, vagy már nem kelt fel korán, jött a kicsi és kezdődött elölről.

Viszont még ha fárszató is, nagon szórakoztatóak tudnak lenni.

Külön külön és együtt.

Mondjuk én tudatosan nem vállaltam be kis korkülönbséget, nem vagyok az a nagyon türelmes típus, úgyhogy ha 2 kicsi lenne nem tudom mit mondanék. De így most jó.

2010. máj. 28. 11:58
 2/24 anonim ***** válasza:
18%
nah nekem ezért nem lesz gyeekem.amúgy se szeretem őket
2010. máj. 28. 11:58
 3/24 anonim ***** válasza:
77%
3 gyerekem van, 15 évig nem aludtam végig egyetlen éjszakát sem.
2010. máj. 28. 11:59
 4/24 anonim ***** válasza:
83%
Na látod, én ezért szoktam jókat mosolyogni a "39+2 napos vagyok, ez már lehet jósló, mikor születhet meg a picim, nem bírom már!" kérdéseken...:)) Addig jó, míg bentvannak :D nálunk is épp pakolós meg jövős-menős korszak van, elpakolok a szobába, a konyha a csatatér, elmosogatok nagynehezen, akkor a szobában a rumli....áááá, de én már csak "elviselem" :) De mindig van valami, ami előrébb lök, olyan mulatságos pl. mikor 1 évesen lapozza az újságot, mint egy "felnőtt" és mutogatja a képeket....:D Nehéz, nehéz, de van amikor egy jó kis alvás is segít....
2010. máj. 28. 12:03
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Hajaj! De mennyire!

Sokszor a sírás kerülget, mikor nagy nehezen megszervezek egy nagyobb szabású takarítást (anyu elviszi a törpöt), aztán hazaér, és az neki az első, hogy mindent szanaszét dobál...

Ha rászólok, elveszem a kezéből az eldobálásra szánt tárgyakat, akkor meg jön a dilizés...

Egyébként én már megszoktam, hogy egyetlen éjszakát nem aludtam még át az elmúlt másfél évben, akkor borulok csak ki ilyen miatt, ha még a 4x1,5 óra sincs meg éjjel, mert mondjuk felébred, és nem alszik vissza 1-2 órán át, hanem üvölt... szerencsére ilyenek már csak extrém esetekben vannak (ha több foga jön egyszerre), alapjáraton 3-4-szer ébred éjjel, de perceken belül alszik is tovább...

Esti film?

:-DDDDDDDD

Mióta megvan a manó, azóta azt mérlegelem esténként, hogy megér-e bármelyik film is annyit, hogy fent maradjak végignézni... a válasz az esetek 99%-ában NEM.

Nyolctól alszik este, én tízkor végzek kb. a napommal, és eldőlök, mint a liszteszsák. :-)

Hogy milyen lovat akartam?

Nem tudom. Elképzelésem sem volt róla, hogy ennyire kimerítő a gyereknevelés, viszont én is úgy vagyok vele, hogy egy-egy boldog mosolya, vagy egy puszija kárpótol minden fáradtságért, és rájövök, hogy pont ILYEN "lovat" akartam.

2010. máj. 28. 12:03
 6/24 anonim ***** válasza:
90%

Igen, erre számítottam, és nem adnám semmiért. :D

Nekem szerencsém van a fiammal, nem túlzás, hogy első naptól kezdve, mióta hazajöttünk a kórházból, végigalussza az éjszakákat, így én is. Kb. 2 hónapos koráig egyszer ébredt szopizni, olyan fél 4 körül, de tíz perc múlva már aludt is. Néha most is egyszer-egyszer felsír, épp jön a foga, de megsimogatom, betakargatom és alszik is tovább.

Igaz, nálunk még csak 1 gyerek van, a fiam 8 hónapos, most épp olyan időszakát éli, mikor egy percig sincs el nélkülem. Most tanult meg felállni, kapaszkodva tesz pár lépést, mászik, úgyhogy folyamatos felügyeletet igényel.

Eleinte, mikor másfél-2 óránként szopizott, max. fél órát aludt, akkor sosem gondoltam volna, hogy lesz ez még másként is.

Tervezzük a tesót, de lehet, hogy még 2t is bevállalunk. :D

2010. máj. 28. 12:08
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sajnos sérült babám van,így fárasztó,mert minden reggel 5kor kelek,hogy mire felkel előkészítsek mindent,hogy mehessünk fejlesztésre.Ő 1 éves múlt,és ha hiszitek,hanem én már alig várom,hogy felforgassa az egész lakást,hogy úgy keljen utána szaladni:):p

Viszont toleráns velem,mert este 9től ,ha nem keltem fel,reggel 8ig alszik,és éjszaka nem kel fel.

Én is sokszor kitudok borulni,sokszor kiakaszt,de rá nem szabad hangosan rászólni,ilyenkor átmegyek a másik szobába és duzzogok egy kicsit:)

Én alig várom,hogy júniusban lemenjünk anyósomékhoz,mert ő ilyenkor átveszi a picit én meg pihizhetek ezerrel

2010. máj. 28. 12:33
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Jaj de egyet értettem lányok a véleményetekkel! A nemalvással, a rumlival, a szétpacsált kajával, hisztivel... mindennel. De ahogy olvasom a kedves utolsó hozzászólását mindjárt rá kell jönnöm, hogy ilyenkor(sokszor) nem tudjuk értékelni, amit kaptunk. És ezek alapján azt kell mondanom: lovat akartam, és ilyet!!! Kitartást mindenkinek, és sok jókedvet az egészhez! üdv, egy 18 hónapos lányka anyukája, aki júni végére várja a tesót
2010. máj. 28. 12:47
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
az első fiam megszületésénél nagyon fáradt voltam,ő mindent meg is tett ezért mert talán 3 éves volt mire 1 éjszakát végig aludt elejétől a végéig.sírt éjjel nappal,sokat szenvedtem én is,aztán el telt jó pár év,és megint vállaltunk pici babát,mert a nagy már nagy,és már nem zavart ha sír,ha 2 óránként kelek éjszaka,16 hónapos,és hisztis is de ez sem idegesít.Ha nem nézhetem végig a filmet sem tud bosszantani.élvezem minden percét annak hogy itt van és élvezhetem,láthatom,ahogy megy,beszél,pakol,csibészkedik.tudom,hogy egy csettintésre el fog múlni a gyerekkor,és nagyon fog fájni ha felnő.én ezt érzem,de úgy látszik ennek sok évnek kellett eltelnie hogy így tudja megélni a gyereknevelést.
2010. máj. 28. 12:52
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

11:58

Én is úgy vagyok mint az előző hozzászóló, nekem 9 év van akét gyrek között.

Látom, hogy nagy már mennyire nagy és nem emlékszem dolgokra, olyanokra, amiket most kicsi (14 hónapos) csinál.

És tudom, hogy kicsi is hamar nagy lesz:-((

2010. máj. 28. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!