Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hónapos gyermekem már csak...

7 hónapos gyermekem már csak reggel szopizik. Sajna a tápszert nem fogadja el. Tejpótlásként mit adnátok a babátoknak?

Figyelt kérdés
Tejpépet kap reggel és este,de sajna azt sem hajlandó mindig megenni. Az üveges tejes bébi kajákat már esszük.
2010. máj. 28. 07:37
 1/8 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez volt,vagy 10 féle tápit kipróbáltunk, végül egyes egyedül a beba2 volt amit elfogadott.Azóta meg már mindegyiket megissza..:)

Szerintem próbálkozz mert még azért szüksége lenne szerintem a tápira(bár a kisfiam is csak 2 x eszik tápit).

Remélem picit tudtam segíteni:)

2010. máj. 28. 07:44
 2/8 anonim ***** válasza:
Neki még mindenképpen szüksége van legalább napi fél liter (500g) tejalapú ételre 1 éves koráig. Tehát mindenképpen ki kellene kísérletezned, hogy hogyan tudod ezt számára biztosítani. Esetleg este is szoptasd meg vagy próbálj ki többféle tápszert is (tudom, nem olcsó!). Maga a tejpép nem elég még a tejes bébiételekkel kombinálva sem.
2010. máj. 28. 07:46
 3/8 A kérdező kommentje:

Eddig 8 fajta tápszert próbáltunk,és egyiket sem fogadta el. A nestle folyékony pépet sem hajlandó meginni. A szopizást sajna már nem tudom erőltetni,mert ha megdöntöm szopis pózba,akkor már rögtön visít,rugkapál. Szóval egyértelműen elutasítja. Tudom,hogy szükséges a tejpótlás,pont ezért kérdezem,hogy mit adja neki! :)

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2010. máj. 28. 08:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam sem szerette a tejpépet, de mikor raktam a sima nestlés rizsesbe gyümölcsöt, akkor rögtön megettem, a legjobban az alma-málnással keverve szereti, mert az magában nagyon édes és intenzív. Én elosztok egy üveggel 3felé, mert hűtőben lehet 3napig tárolni, és minden alkalommal csinálok hozzá tejpépet, na így bevág 180-190et. Más gyümivel is keverheted, amit nagyon szeret. Vagy gyümilével és hígabbra csinálod, hátha úgy megissza ízesítve üvegből. Bár hozzáteszem az elején kanalazni sem volt hajlandó még gyümölccsel sem, így én műanyag aventes pohárba csináltam meg hígabbra gyömölccsel, és itattam, olyan aranyosan volt, csak úgy fogyott, mintha kötelező lett volna. :o)

A másik tejpép, amit ajánlok a milupa csokis, na az nálunk sláger, abból aztán megeszi a 190et simán.

Mondjuk az első pár kanálnál nehezebb volt, mert az ugye gabonás, és ő akkor evett először "darabosabbt", de 2-3alkalom után már fel sem vette, csak úgy nyitogatta a száját. :o)

Viszont ő 2hónapos kora óta kap tápszert, csak a beba vált be, abból is még mindig a start/pro aktív ha-s, bár már nehézkesen eszi.

bocs off! Viszont nálunk meg a zöldség nem megy, így mi gyümiket eszünk husival, de próbálkozok, talán fog enni zöldséget is.

Amúgy meg napi 500ml tejalapút kellene ennie, ez azért talán nektek is meglesz valahogy.

Sok sikert és kitartást, mert kell ám! :o)

Egy 7és fél hónapos vékonyka, de izmos 70cm és 7.1kilós kisfiú anyukája.

2010. máj. 28. 10:48
 5/8 A kérdező kommentje:

az utolsónak:

a lányom szintén 70 cm,és legutóbbi mérésen 6000 gr volt. vékonynak tűnik így,de valójában nem az.

Nos a tejpépet úgy ahogy megeszi, reggel és este is. Én mindig alapból ízesítettet veszek. Így kb megvan a 300-400 ml, na ez mellé kellene még valami...

2010. máj. 28. 11:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Nalunk is ugyan ez volt a helyzet. Mi a tejpepbe kevertunk egy kis tapszert, hogy felturbozzuk. Igy egy kicsit higabb lett az allaga, de mindig megette.
2010. máj. 28. 12:13
 7/8 anonim ***** válasza:

én a 10:48-as vagyok és a 11:56-os válaszodra reagálok

Szerintem finomabb ha nem izésítettet veszel, hanem nestlé sima rizses tejpépet, mert akkor te tudod neki válogatni sokkal színesebb az étkezés, hogy épp milyen gyümölcsöt teszel bele, és inkább érezni az adott gyümölcs ízét.

Én az elején úgyis csináltam, hogy ha nem evett meg egy üveg gyümit, akkor a maradékot másnap reggelire kevertem (kisfiam reggel vagyis a második étkezésre eszik tejpépet, mert akkor nagyobb a lelkesedése és a hely a pocijában), volt, hogy csak 20gramm maradt, és mondjuk ahhoz tettem annyit kikevert tejpépet, hogy az összesen annyi legyen amennyit általában megevett.

Volt, hogy simán almát tettem bele és/vagy banánt, a tejpéppel turmixoltam össze, de más gyümölcsöt is ízesítheted...

Nem akarlak rábeszélni ám. :o)

2010. máj. 29. 11:48
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,majd megpróbálom ezt a variációt is!! ;))
2010. máj. 29. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!