Nálatok mi a sorrend újszülöttnél? Előbb etettek vagy pelenkáztok?
A nagyobbat mindenáron előbb pelenkázni akartam, mert azt "úgy kell" de nagyon türelmetlenül várta mindig a kaját, nagyon ordított pelenkacsere közben így felcseréltem a sorrendet ha tudtam, hogy úgy se fog aludni.
A kicsi más, ő a panaszkodást is abbahagyja pelenkacserénél, tudja hogy enni kap, így őt előbb pelenkázom. 3 hónapos lesz jövő héten, a napok változékonyak (hasfájós de már múlóban, egyre kevesebbet fáj neki), napirend alakulgat de mindig változik valami, ez még ilyen is lesz egy darabig. :) jelenleg 1 óra az ébrenléti idő, átlag 1 óra az alvásidő és 4 óránként eszik, tápszeres amúgy.
Pisis pelust csak akkor cserélek, ha teli, nem minden etetésnél. Egy időben a kaja közbeni kaki volt a program, így utána pelenkáztam, de kb. 2 hónapja beállt, hogy reggelre kakil a kicsi, így aztal kezdünk.
5 hónapos a lányom. Szuper napirend van, egész éjszaka alszik, cserébe nappal 3-4x20 percet. Végre forgolódik, így kicsit el tudja szórakoztatni magát. Nagyon vidám, dumás baba.
Az en gyerekemnel is-is, mert nagyon szeretett friss pelusba rottyantani, foleg szopi kozben/utan :D
Rugalmas napirendunk volt, amit maganak alakitott ki, mert amit en szerettem volna, az nem jott ossze. Hasfajossag es rejtett reflux miatt atalltunk a nagyon gyakori szopira, sokaig annyi volt a napirend, hogy reggel 7-9 kozott ebredt, es este 8-9 kozott aludt el. Mivel estere nagyon elfaradt, reggel furdettuk, olyankor nem sirt. Egyebkent rengeteget hordoztam az elejen, szinte egesz nap, mert leteve sirt. Aludni seta kozben elaludt a kendoben 2-3 orakat, igy mindent ugy inteztem.
A legtöbb baba szopizás közben kakil.
Így egyértelmű, hogy utána célszerű cserélni (kivéve, ha nagyon teli van már előtte is).
én evés után pelenkáztam mindig, mert szinte minden cici után kakilt.
Viszont ugye ilyenkor problémás lehet, mert megemeli az ember a pici fenekét, és könnyen visszabukik a kaja, ezért pl tesóm nem tudta az övét kaja után sosem tisztűba tenni...
Szerintem nincs jó vagy rossz megoldás. kinek mi válik be.
Ha csak pisis pelus volt, akkor evés előtt, mert nagyon rosszul záródott a fiam gyomra és ha evés után volt pelus csere, a fél kaja kijött belőle ahogy megemeltem a lábát..
Ha evés után sikerült kakilnia, akkor természetesen cseréltem akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!