Sárgaság újszülöttnél? Tapasztalatokra lennék kíváncsi, kinek milyen volt a lefolyás?
Mekkora volt a bilirubin szint?
Aluszékony volt a baba?
Mikortól mondjuk,hogy aluszékony?
A kisfiam 7 napos és sárga,a kórházba azt mondták sok cici,azt próbálom is teljesìteni. De nem tudom mikor hány óránként ébresszem fel?? Szokott kelni magától is,de mikortól kóros az alvás? 2 óránként vagy korábban ébresszem? Vagy ha ő magától csak 3-4 óra múlva kel?
Ezt nem mondták el?
Amíg sárga, ne maradjon ki 3 óránál több szoptatás nélkül, de a 2 óra még jobb. Igen, kelteni kell. Teljesen 1 hónapos korára múlt el nálunk. A b. szintre már nem emlékszem, de 5 napot voltunk bent miatta.
Szia!
Az mi kislányunk is besárgult sajnos, pont mire hazaengedtek volna. 2 nap plusszot bent maradtunk, mire olyan lett az érték, hogy egyeltalán hazajöhettünk. Aztán gyermekorvosunk azt mondta, hogy 3 óránként kelteni kell, éjjel-nappal, amíg nem múlik el teljesen. Ha csak 2 óra telik el két etetés közt az nem baj, de 3-nál többet nem szabadott hagyni aludni 2 szopi között. Úgy 1,5 hónapos korában hagytam abba a 3 óránkénti szoptatást éjjel is, már olyan voltam, mint egy zombi :-D Viszont jutalmam az lett, hogy mikor nem keltettem szépen egy ébredéssel végigaludta az éjszakát. Kitartás és ahogy írtad is sok sok sok anyatej!!
enyém is sárga volt (úgy tudom minden újszülött), de aluszékony is volt és kis súlyú.
így keltettem 3 óránként, ez az előző evés kezdetétől számított 3 óra, 1 órát cicizett, így tulajdonképpen csak 1,5-2 órát aludt.
kb 2 hétig tartott
Köszi az eddigi válaszokat. :)
Próbálom tartani a 2 óránkénti ciciztetést és hátha hamar lefut az egész.
Éjjel először 4 óra múlva keltettem11-kor),majd magától kelt 2:40-kor ami eltartott 3:30-ig,aztán reggel 7-kor.
Nekem is sàrga volt a kisfiam lusta és nagy. Sosem keltettem. Napközben 3-4 órànként kelt, éjjel sosem- ezt hagytam is. Kb 1 hónapos koràra múlt el teljesen a sàrgasàga. A védőnő nekem is mondta a magàét,de nem hatott meg ( van màjològus a csalàdban) ha rà hallgatok nagyon megszivom. 1 hónaposan pl az adta parancsba hogy hagyjuk el az éjjeli etetéseket,mert sokat hìzik a gyerek (4kgval született és kicsit több,mint 1kgt hìzott),bólogattam,hogy jò-jò.
Gyerekorvossal mindent mindig megbeszéltem és nézegette a babàt mindig,de azt mondta ne keltsem fel,csak ha nem ébred 4 òra utàn. Éjjel meg hagyjam.
Csak a kórházból hazatérve sárgult be egy picit a fiam, de ilyen pontos adatokat nem tudnék neked mondani. A gyerekorvos mondta, amikor kijött hozzánk, hogy kicsit sárga, úgyhogy szoptassam sokat. Csak hát nekem akkor még nem igazán állt be a tejem, alig csepegett valami, pedig mást se csináltam, mint fejtem vagy szoptattam. Úgyhogy azt mondta a gyerekorvos, hogy a szoptatások között kapjon teát is. De azt is mondta, hogy nyugodtan alhat 3-4 órát, ha úgy jön ki a lépés, nagy gondot ne csináljak belőle, viszont ha ébren van, akkor szoptassam/itassam, amennyire gyakran tudom.
Pár nap alatt el is múlt, semmi baja nem lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!