Ti hogyan csináltátok? Mi volt a sorrend?
Mi 6 hósan kezdtük az uzsival.
Alma, barack, krumpli, répa, sütőtök. Plusz elkezdtük a glutén prevenciót ( 2 hónapig minden másnap egy kávéskanálnyi 7 gabonás pépporból a kajájába.
7 hósan kezdtük kiválltani a 2. étkezést a tízórait.
Onnantól tizóraira kapott gyümit uzsira főzeléket husival.
8 hósan jött az ebéd.
Onnantól tìzórai gyümi vagy gyümi joghurttal, ebéd főzelék husival uzsi tejpép vagy gabonapép gyümivel.
A prevenció fogalma: Azon orvosi és nem orvosi egészségügyi eljárások, életviteli módok, valamint motivátorok, amelyek célja a betegségek megelőzése, korai felismerése, a szövődmények kialakulásának megelőzése.
A glutén prevenciónak nem a glutén megelőzés, hanem a gluténérzékenység kialakulásának megelőzése a lényege.
Ez azért erős túlzás, hogy senki nem használja. Az orvosok és védőnők is használják. Nekem pl így szerepel az orvostól kapott hozzátáplálási táblázatban is.
Bocsi kérdező :) Befejeztem. kérdésedre fentebb már válaszoltam, hogy én hogy csináltam.
Ooooh, ha a védőnő leírja, akkor az már biztos helyes.
Na mindegy.
Fentebb válaszoltam a kérdésre is. 1-es
Én is 4,5 - 5 hónaposan kezdtem vele délelőttönként a kósolgatást, pont ahogy az előttem írja, azért, hogy estére ne okozzon galibát.
Az uzsonnát tartsd meg és kezd el adagolni bele a tejmentes gabonapépet (Milumil 7 gabonás, ill. a Babylove-nak is van 3 gabonás, azt hiszem. Készülj fel, hogy lehet az elején sokat ki fogsz dobni, mert a Milumilnak pld. 3 hét a szavatossága felbontás után. Az elején csak 1-2 kiskanálnyit rakj bele a gyümölcsbe).
Ha délelőtt szeretnéd a tízórait kiváltani, először inkább két etetés között adjál neki gyümölcsöt, látod majd mennyit eszik, baba függő. Ha már az elején sokat meg tud enni belőle, akkor ki is válthatod a tízórait.
Érdemes már egy főétkezést is elkezdeni kiváltani.
A kislányom 7 hónapos, jelenleg itt tartunk:
Reggeli, felkelés után: 200 ml tápszer
Tízórai gyümölcs
Ebéd: zöldség félék csirkehússal, egy pici olajjal. Mivel még nem eszi meg a kb. 1 bébiétel adagot, utána kap egy kis tápszert (vigyázz, mert a répa, krumpli picit hasfogó - legalábbis nálunk az volt)
15 h körül: kb. 160ml tápszer
18 h körül: megpróbálom neki odaadni a maradék főzeléket, majd egy kis gyümölcs gabonapéppel
21 h: 200 ml tápszer
Ha már többet fog mozogni, korábban le tudom majd fektetni és elég lesz neki 5-ször adni ételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!