Ha 25 évesen nem akarok gyereket, ez fog változni? Mit mondjak a páromnak?
Régen sem érdekeltek a babák, kisgyerekek, akkor mindenki mondta, hogy 20-22 évesen már máshogy fogom gondolni... De nem, a mai napig, ha meghallom, hogy valakinek gyereke lesz, az első gondolatom az, hogy "jaj szegény", utána meg hálát adok azért, hogy bevettem reggel a gyógyszeremet.
Szeretek bulizni, utazni, szórakozni, vagy csak simán aludni délelőtt 11-ig. Ezeket egy gyerek mellett nem igazán lehet rendszeresen csinálni. Mellette építem a karrieremet is, van már két diplomám és nemrég kezdtem el egy negyedik idegennyelvet is tanulni. Szóval aktív az életem és nem érzem azt, hogy úgy lenne teljes, ha lenne egy gyerekünk. De a párom nyáron eljegyzett, májusban lesz az esküvőnk. Idősebb nálam (34 éves) és egyre gyakrabban felhozza a baba-témát... Ő nem akar 40 felett apa lenni, amit valamilyen szinten meg is értek. De nem mondhatom azt neki, hogy két év múlva belevágunk, miközben lehet, hogy akkor is ugyanígy fogok érezni, egy nagy projecten fogok dolgozni, amit nem tennék félre azért, hogy babázzak.
Nagyon szeretem Őt, de képtelen vagyok megígérni neki, hogy 5 éven belül gyerekünk lesz például... Vagy ez változhat egyik percről a másikra szerintetek?
Szerintem lehet, hogy fog változni, mert ki tudja, mi lesz mondjuk öt év múlva? Azt se tudjuk,holnap mi lesz.
Viszont jól teszed, hogy ezt nem ígéred meg neki. Sőt, teljesen el kéne mondani, hogy te nem érzed úgy, hogy mostanában akarnád.
Bocsi, de ha ő meg igen, akkor tovább kell lépnie a kapcsolatotokon, mert ez így nem sok jót fog hozni. Te még bőven időben vagy.
Ő már nem, ráadásul így is érzi,hogy kezd kifutni.
Ezt mi nem tudhatjuk, hogy fog-e változni, de ha úgy érzed már tuti nem, akkor mindenképp tudasd a pároddal.
Ez nem egy olyan dolog, amit a kapcsolatok túlélnek. Ha ő nem tud lemondani az apaságról, te meg elzárkózol, abból előbb utóbb gondok lesznek.
Simán változhat.
Egyébként olyan is van,aki még a terhesség alatt sem örül a gyereknek és végül mégis jó anya lesz.
Abból ne vonj le következtetést,hogy a mások gyerekét nem bírod. A mások gyereke a másoké,a Tiedé meg a tiedé lesz, a te genetikáddal, a te neveléseddel.
Szóval ez nem mérce.
Igen,őszintének kell lenni.
Párod 34, 5 év múlva 39.
Ha akkor kezditek és két gyereket akartok, lehet mire a második meglesz ,ő már 45 lesz.
Persze,a férfi 77 évesen is nemzőképes, viszont rövidebb élettartamuk van és azért sok férfi is úgy van, hogy nem 70+ akarja megérni, hogy diplomázzon a gyereke.
Mert a mai világban egy gyerek az kb 25 éves projekt.
Meg szerintem nem jó,ha a gyerek és szülei között nagy a korkülönbség(tapasztalatból beszélek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!