Zene hallgatás magzati korban?
Sziasztok!
Sokat olvastam arról, hogy mivel a babák már a pocakon keresztül hallgatóznak magzati korban, így érdemes nekik minden nap ugyanazt a zenét lejátszani, és majd mikor megszületik, akkor arra az ismerős hangra jobban megnyugszik. Ezzel kapcsolatban érdekelne a személyes tapasztalatotok, hogy tényleg bevált-e? Ha igen, pontosan milyen zenét használtatok, vagy esetleg a bababoltokban kapható zenélős plüss állatkát?

Szerintem az az ismerős hang legyen a te hangod. Mert ha éjjel fel kell hozzá kelned huszadjára, nem biztos, hogy le fogod játszani neki a "nyugtató zenét", viszont a hangod mindig veled van.
A babák nem gépek, hogy programozhatóak legyenek zenére...
Én nem hiszek benne, hogy ez így menne. Én nagy Robbie Williams rajongó vagyok, MINDIG azt hallgattam kocsiban, meg otthon terhesen, fiamat nem érdekelte sem babaként, sem most 4,5 évesen. SZóval nem hiszem hogy "megjegyezte" miket hallgattam, amikor magzat volt.

Én a Palya Bea Csend című dalát dúdoltam neki otthon, útközben vagy fürdés közben, mikor még pocakban volt. Amikor eszembejutott.
Megszületése után elfelejtettem énekelni neki, de amikor pár hónapos korában elkezdtem. Tágra nyílt szemmel majd mosolyogva hallgatta, mindent befejezve amit addig "csinált". Én úgy gondolom ismerős volt neki.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!