Altatási "módszeremről" mondanátok véleményt? Kicsit néha szívtelennek érzem magam miatta.
Kisfiam 4,5 hónapos. A nappali altatásokról van szó. Egy ideig a kiságya mellett álltam, simogattam a fejét, fogtam a kezét, így aludt el. De kb. egy hónapja ilyenkor csak mosolygott rám, járt keze-lába, nem aludt el. Kipróbáltam, hogy puszi, simi és otthagytam. Szépen elaludt. De néha nyöszizik vagy sírdogál. Van, hogy csak pár másodpercet, van, hogy 2-3 percet, de utána elalszik.
Ilyenkor úgy sajnálom és rohannék be hozzá. Toporgok az ajtó előtt, mire eldönteném, már alszik is... Nem pici ő még ehhez? Néha nem tudom, nem vagyok-e szívtelen vele. Persze ha hangosan sír, elégedetlenkedik, azt ezért nem hagyom, bemegyek hozzá.
Mi a véleményetek?
Éjjel is így kellene csinálnod. A babáknak nyugalomra van szüksége az elalváshoz,nem arra,hogy az anyuja játsszon vele. Kicsit sírnak,nyöszörögnek,de hamar elalszanak. Ha pedig játsszol vele,akkor nem fog elaludni.
Te sem alszol el azonnal,amikor lefekszel.
nem szívtelen vagy,hanem okos anyuka. Jó babázást.
Ez nem kegytelenség!A gyerek érdeke is, hogy megtanuljon aludni!Mert azt is tanulni kell ám (bár vannak babák, akiknak ezzel nincs gondjuk). Én pl. bő fél percig szoktam várni az ajtó mögött, s ha nagyon sír vagy nyöszörög, bemegyek, megsimizem, s újra otthagyom. S így teszek, míg el nem alszik. Elvétve fordul elő, hogy kétszer vagy többször be kell mennem.
És nem kicsi hozzá!!!Én is későn kezdtem "tanítani" (6 hsan).
Ha van kedved és időd, olvass bele az Aludj jól gyermekem c. könyvbe. A netről le lehet tölteni
Köszönöm a megerősítést!
Igen, este is így altatom, ha úgy alakul. De este gyakran olyan nagyon eszik, hogy a végére bealszik és csak leteszem a kiságyba.
Köszi a könyvötletet!
Egyébként csak azért gondoltam, hogy szívtelenség, mert van, hogy sírdogál és akkor sajnálom, nyilván nem tetszik neki a helyzet és még olyan pici. És azt érzem, hogy rossz lehet neki, hogy úgy szeretné az anyukáját, aki pedig kisétál.
Persze tudom, hogy igazatok van, csak talán túl vajszívű vagyok...
Még egyszer köszi!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!