1 órát utazni babamama foglalkozásért?
Sziasztok!
Kérlek ne kövezzetek meg.
Kis településen élünk párommal, nagyon magányosnak érzem magam a babámmal, mert nincs itt egy barátnőm sem vagy aki van is, az dolgozik, nagyobb gyereke van stb.. mindneki éli világát. Sors társ nincs.
Szüleim messzebb laknak, sajnos.
Sajnos nagyon depressziósnak érzem magam, ha alszik a babám sokszor elsírom magam, mert nem bírom a bezártságot, a 4 fal közt lenni, màr egyszerűen nem akarok kimenni a kistelepülésre se sétálni, mert màr egy éve ezeket a köröket járom és köszönöm elég volt. :(
Szeretnék kimozdulni a babámmal, közösen, magam miatt.
De nem boltba akarok menni vele és nem valami játszótérre, mivel még csak kúszik nem fog játszóterezni.
Nem autókázni akarok vele, aztan babakocsiban tolni, mert már mozogni akar.
Tudom sokan ellenzik ezeket a fizetett babamama programokat, de én szívesen járnék, viszont minden innen nagyon messze van. Kb. 50-55 perc nekem háztól parkolóig az összes ilyen foglalkozás.
Van a közelünkben két kisebb város is, de ott semmi ilyesmi nincs.
A nagy város meg ennyi időre van mire a lámpák miatt a központba beérek.
Azt érzem ez kínzás lenne a gyerekemnek, s emiatt még egyszer sem indultam el vele,viszont én már nagyon azt érzem elegem van.
Akartam kistesót. Sőt sok gyermeket, de én így ilyen magányosan nem szeretném.
Nem akarom, hogy lássa a gyermekem, hogy ennyire nem érzem jól magam. Mindig mosolygok, ha vele vagyok, de nem mindig őszintén.
Ő a mindenem, nagyon fontos nekem. ❤ Örülök, hogy van, most lesz egy éves hó végén.
Megnehezíti az élet helyzetemet, hogy a sógornőmnek is hasonló korú babája van, de nem kíváncsi ránk, mindig bunkózik és lekezelően beszél velem. Egyszerűen jelenesetben nagyon önbizalom hiányos lettem.
Sokszor azt érzem szívem szerint elmenekülnék néha.
Nagyon depisnek érzem magam.
Nyilván kereshetek pszichológust is... de egyelőre inkább kimozdulnék...
Másik gond, hogy marha sokba van!!!
Alapból ezek a foglalkozások 2000-2500ft-ok, nem mellesleg egy 45-50 perces kocsi út elég sokba kerül. Nem tudom egy héten mennyit tudnék kifizetni a párommal.
Szerintetek mennyi lenne a megengedhető egy héten, hogy egy kicsit kikapcsolódjak, édesanyák tàrsaságában lehessek?
Kicsit luxusnak érzem ezt így. :(
Nem biztos hogy pont egy baba mama foglalkozás kell neked. A gyereked se biztos hogy érdekli,még alvasidohoz igazítani,stb stb de ezt te tudod,milyen vérmérsékletű a gyerek,hogy viselné,mikor alszik
Ha lassan egy éves lesz,én elgondolkodnék a helyedben a bölcsin. Véleményem szerint ezek a baba mama.foglalkozasok.edes kevesek lennének neked,de még az is előfordulhat hogy tovabbront a helyzeten (nem.mindegy a közösség,ahová kerülsz)
Lehet jobbat tenné neked visszamenni dolgozni,hacsak részmunkaidőbe is. Attól még nem vagy rossz anya. Egy jó anya maga is jól van,egy jó anya minőségi időt tölt a gyerekével,ami nem egyenlő azzal hogy egész nap együtt vannak.
Ezt miért kell megkérdezni?
Kinézel egyet, jelzed, hogy mész, beülsz az autóba és mentek. Ha tetszett, mentek következő héten is, ha van kedved, nézel másnapra is, oda is mész, ha tetszett és van rá keret, mész következő héten is. Nekem heti egy szervezett program a keretem, ennyire vagyok alkalmas. Néha belecsúszunk kettőbe, de akkor nagyon toppon kell lennem. :D Pont azért, amiket írtak. A 90%-uk nem arról szól, hogy anyuka jól érezze magát, sőt... anyuka le van sz*rva. Ott is futkározol a gyerek után, csak már másokhoz is alklmazkodsz, kettőből egyszer tuti összeszedtek valami kórságot és még fizetsz is érte. De én ezeket a tapasztalatokat úgy szereztem, hogy hordtam a nagyobbat mindenfelé és rájöttem mi tetszik és mi nem, mi éri meg és mi nem. Nagyon nagyon sok foglalkozás nem éri meg (nekem). Végül találtam egyet itt helyben. Nagyon fű alatt működik, de ez arról szól, hogy anyukák kapcsolódjanak, a gyerekek pedig addig mellettünk játszanak. Egy helyi néni meg van bízva, hogy figyeljen rájuk, játszon velük, mi pedig addig kicsit nyugodtabban tudunk teázni, beszélgetni. Ez jó. Szereti a lányom is és én is. Néha kézműves foglalkozásra megyünk még amióta nagyobb, mert azt is élvezzük, de az sem kéne hetente... Szóval én azt javaslom, hogy indulj el és tapasztalj. Végső soron pedig azt javaslom, amit írtak. Csinálj egy baba-mama klubbot te magad. Hidd el nem te vagy az egyedüli befásult anyuka a környéken, akinek hiányzik a társaság, csak addig gondolod ezt így, amíg nincs meg a kapcsolódási pont.
Nekem nincs autom.
Kulfoldon laktunk, kis faluban.
Heti haromszor volt playgroup, es igen, 1 orat utaztunk, par honaposan kezdtunk el jarni. Busszal!
Megis mi a baja lenne az utazastol ??
Csak te tudsz magadon segiteni, de ha csak a kifogasokat keresed magadnak artasz.
Kiköltöztünk egy kis faluba, semmi nem volt itt, egyedül a játszón tudtam ismerkedni. Egy anyukával elkezdtem beszélgetni és kérdezte, hogy nekem lenne e igényem bármilyen baba mama foglalkozásra. Mondtam, hogy persze. Úgyhogy kicsit szervezkedtünk és lett könyvtári babamama klub és sima babamama klub a közösségi házban. Ingyen.
És igen, a kúszni tudó gyerekkel mentünk a könyvtárba, nyílván nem a háború és békét olvastuk fel neki de a könyvtár berendezett nekünk egy szobát tele, simogatós, kukucskálós könyvekkel, ahogy nőttek, mindig kornak megfelelőt szereztek be. Azóta már kézműves foglalkozást és diavetítést is tartunk.
Aznap sose főztem, mindig megoldottam előző nap, sőt ha alvás idő volt, vittem hordozót, abba elaludt én meg tudtam nyugodtan beszélgetni.
Mindent meg lehet oldani. Ha neked van igényed ilyenre, biztos a többi kisgyermekes anyuka is vevő lenne bármilyen megoldásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!