Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idős babánál érdemes...

Mennyi idős babánál érdemes visszamenni dolgozni? Nem nehéz meglépni ezt?

Figyelt kérdés
És ha az apja marad otthon kell, hogy bűntudatom legyen? Ki mikor adta bölcsibe a babót? Esetleg apás tapasztalatok?
2008. okt. 20. 18:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Meglépni nehéz, de ha muszáj ...

Én is most készülök bölcsibe adni, februárban lesz 2éves. De nincs hely, hiába van 4 bölcsi is itt a kerületben, így lehet csak szeptemberben lesz belőle valami. Ne legyen bűntudatod. Sok ilyet hallok mostanában, hogy az apa marad otthon egy idő után a babóval. Ha erre alkalmas az apa is, akkor pláne ne legyen.

2008. okt. 20. 18:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam februárban lesz 1 éves én ekkor fogok visszamenni dolgozni. Apa megy gyesre, én keresek többet tehát kizárólag a pénz miatt muszály. Bölcsibe adni nem akarom, ahhoz még túl kicsi lesz.
2008. okt. 20. 18:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi is folyamatosan ezen gondolkodunk. De ahogy az első hozzászóló is írta nem csak rajtad múlik. Nagyon kevés a bölcsődei hely, és sokan már akkor lefoglalják, amikor még meg sem született a baba. Úgyhogy, még ha nem is biztos a döntésed, jó, ha minél előbb intézkedsz, lemondani még mindig egyszerűbb.
2008. okt. 20. 20:18
 4/7 anonim ***** válasza:

"sokan már akkor lefoglalják, amikor még meg sem született a baba"

Nálunk azt mondták, hogy ezt nem lehet. Mert elévül a jelentkezési lap. De érdemes minél előbb elkezdeni intézni, mert kevés a hely. :-(

2008. okt. 20. 20:42
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi a férjemmel felváltva vagyunk gyes-en. Így én már visszamentem 4 órásba dolgozni. Bármikor lehet, ha a férjed is jogosult gyesre, de általában 1 évesen szoktak visszamenni az anyukák.

Boldog babázást kíván 5 hónapos anyuka!

2008. okt. 20. 20:56
 6/7 anonim ***** válasza:
79%

Én ha csak lehet, nem mennék vissza dolgozni. Sokan könnyen odavágják, hogy mert "muszáj". De hogy az a "muszáj" az mit takar, azt nem részletezik. Véleményem szerint csak nagyon kevés esetben muszáj visszamenni. Mi sem vagyunk gazdagok (egyáltalán nem), de én nem mentem vissza dolgozni, mert nekem fontos az a 3 év, amit a gyerekemmel tölthetek. Azt bizony nem adja vissza senki.

Lehet, hogy nincs új autónk (csak egy 20 éves), meg nem tudok csak fél évben egy ruhát venni magamnak, de nekem megéri. :)

De ha nagyon-nagyon muszáj lenne, akkor sem adnám be bölcsibe 2 éves kora előtt. Akkor még annyira kicsik, nem is értik, hogy mi történik velük, hol az anyukájuk.

Úgy kell gyereket vállalni, hogy ezt bele kell kalkulálni.

2008. okt. 20. 23:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Maximálisan egyetértek az előttem szólóval. A bölcsiben ugyan hamarabb átesnek a betegségeken, de azt is meg kell oldani, hogy akkor valaki otthon legyen vele.... Arról nem is beszélve, hogy a dadák simán hagyják őket a kakis, pisis pelusban és max. mire megy érte a kedves szülő addigra tisztába teszik. Azt sem tudja a szülő hogy mit és mennyit eszik a gyereke stb.... Az első három év nagyon meghatározó a kisgyermek életében. Nekünk nincs semmi segítségünk se nagyszülő se testvér senki. És gazdagok sem vagyunk, de már most megbeszéltük hogy fél éves kislányunk biztosan nem lesz bölcsis. Inkább eszek zsíroskenyeret ha kell. Aki gyereket vállal az mérlegeljen mielőtt bele vág. Én is ezért szültem harminc fölött. Lehet hogy kicsit későn de most tudom biztosítani a hátteret a gyermekemnek.
2008. okt. 21. 06:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!