Hogy dönthetnék a babám sorsáról? Akik nem terveztek még babát, milyen szempontok szerint mérlegeltek?
Nagyon úgy néz ki, hogy terhes vagyok (6 pozitív tesztem van, leghamarabb szerdán tudok menni az orvosomhoz).
Félek, tanácstalan vagyok, összezavarodtam... És fogalmam sincs, hogy dönthetnék így arról, hogyan tovább. Hiszen ez nem egy cipő, vagy blúz, amit később visszavihetek a boltba, hogy "bocsi, mégsem jó". Sosem kellett ilyen volumenű döntéseket meghoznom és úgy érzem, hogy ehhez kevés vagyok.
Mennyi idős vagy? A párod, hogy áll ehhez? Van már lakásod, munkád stb?
Ezek szerintem fontos tényezők.
Teljesen egyszerűen, meg akarod ölni a gyerekedet vagy nem.
Én sosem akartam gyereket! 7 év után szakítottam, pár hét múlva összejötem valakivel és 3 nap múlva teherbe estem. Ki az az őrült aki megtartotta volna főleg úgy, hogy nem csak nem akart soha gyereket, de nem is szereti őket - hát én! Nem tudtam volna azzal a tudattal élni, hogy a szívem alatt öletem meg a saját gyerekemet, úgyhogy megszületett.
(Azóta is együtt vagyunk az apával egyébként, már van tervezett gyerekünk is)
Próbáld meghozni a döntést függetlenül a barátodtól! Azaz úgy, hogy te, 21 évesen, egyedül, képes vagy és akarsz-e felnevelni egy gyereket?
A legfontosabb, hogy akarod-e? Minden egyéb csak részletkérdés.
21 voltam, mikor szültem az elsőt, tervezett volt, 6 éve voltam együtt az apjával. Nem volt lakásunk, először a szülőknél laktunk, majd albérletbe költöztünk. 3 és fél év múlva szétmentünk. (Ezt azért írtam le, mert a kapcsolat előzetes időtartama nem garancia semmire, ezt igazolja a 2-es válaszoló is.)
Közel 3 évig neveltem egyedül a lányom, mikor megismertem a jelenlegi páromat, aztán 3 hónap múlva lett egy pozitív tesztem.
Egy percig nem gondolkodtunk, mi lesz a sorsa. Most múlt 1 éves.
OFF: (kicsit más téma)
Lakás nincs, albérletben lakunk, tkp. én nem ismerek olyan fiatalt (30 alatt), akinek úgy van saját lakása, hogy vett egyet, akinek mégis van, az örökölte, vagy a szülők vették neki.
(Akinek nem hullott az ölébe, kérdezném, az sose vállaljon gyereket? Ez azoknak szól, akik köpködnek, hogy "tudod, ki szülne albérletbe"...)
Mennyi a fizetésed? El tudod tartani egyedül - pelenka, tápszer stb később ovi, iskola, ruhák, cipők, egészséges kaja?
Van munkád? Van egy éved, hogy kapj gyedet? Vissza tudsz menni dolgozni? Egyedül találnál olyan munkát, hogy tudj menni érte bölcsibe, oviba?
Nyomorogva élnétek vagy jól megélnétek?
Szép és jó dolog, hogy a lelkiismereted diktáljon, de függetlenül attól, miért estél teherbe, ne az motiváljon, hogy megöész-e egy gyereket vagy sem, hanem, hogy mindent meg tudsz e adni neki és, hogy egyedül is boldogulnál-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!