Egy kisgyereknek mikortól elengedhetetlen a saját külön
szoba?
Figyelt kérdés
Másfél szobás lakásban lakunk, és úgy alakult, hogy terhes lettem. Még fizetjük a hitelt a lakásra, három év van hátra belőle. Nem tudom, mennyire macerás egy lakást hitellel együtt eladni, de a jelen ingatlanpiaci helyzetet figyelembe véve az önerő szempontjából nagyon is szükségünk lenne a jelen lakás teljes árára, hogy vehessünk egy nagyobbat.
Szerintetek úgy mennyire problémás, ha nagyjából 2 éves koráig velünk alszik egy hálószobában? Egyrészt a gyerek, másrészt a saját érdekünket nézve. Mi alapvetően a hálószobába csak aludni járunk, az életünket a nappaliban töltjük, de nem tudom, egy 1-2 évesnek mennyire van szüksége saját térre?
Szintén másfél szobás ház, azaz az elrendezést nézve két szoba, de az egyik félszoba méretű. A kicsi lett a gyereké, nagy a miénk, annyit csináltunk, hogy átrendeztük, egy 4 ajtós nagy szekrénnyel leválasztottuk a hálósarkot, így kicsit mégiscsak el van szeparálva. Szerintem így simán jó, mondjuk mi is hajtunk bővítésre, de inkább csak azért, mert pár év múlva még egy gyereket szeretnénk. A lányunk amúgy elmúlt már 2 éves, és kényelmes így.
2017. szept. 2. 11:19
12/19 anonim válasza:
Ajánlott első perctől külön szobába rakni.
2017. szept. 2. 11:31
13/19 anonim válasza:
Nekünk is ekkora volt,a fél szobába hárman voltunk ameddig a kicsi éjszaka ébredt enni, utána ment a tesóhoz a nagyobb szobába. Aztán költöztünk.
Az 5 éves és 2,5 éves jelenleg is egy szobába van,van üres szobánk.Külön akartuk őket rakni,de megszokták,hogy együtt vannak és jött a sírás meg nem akartak egyedül aludni stb szóval az első különtöltött éjszakából semmi nem lett.Ha nekik most így jó akkor nekünk teljesen mind1,az üres szoba meg a játszó szoba nekik addig ameddig főleg a nagyobbnak nem lesz rá igénye, amire szerintem már nem sokat kell várni.
2017. szept. 2. 11:34
14/19 anonim válasza:
3 éves koráig vállalható szerintem, utána már biztosítanék neki saját szobát.
2017. szept. 2. 12:38
15/19 anonim válasza:
Nekünk nincs szükségünk külön nappalira, viszont gyerekszobára annál inkább. Hasonló beosztású lakásban így egyértelmű volt hogy kicsié a kisebb, mi pedig maradunk a nagyban.
2017. szept. 2. 13:11
16/19 anonim válasza:
Szerintem - nekem - lelkileg problémás lett volna, ha velem van egy szobában a baba 2 éves koráig. Hiszen akkorra már kisgyerek, sokmindent lát és ért. Még babaként is...
Nem akartam volna a gyerekeim előtt élni a magánéletet a férjemmel, és ugye az sem megoldás, hogy minden egyes alkalommal kivonulunk, az teljesen megöli a romantikát.
Szóval nekem nem lett volna ideális.
Én a helyetekben inkább a nappaliba tenném az ágyat és átengedném a gyereknek a szobát.
2017. szept. 2. 16:24
17/19 anonim válasza:
Szerintem így semennyire nem gond. Pl ha nappal alszik a pici, tudtok máshol is lenni, házaséletet is meg tudjátok a nappaliban is oldani ha ő a hálóban alszik. Egyébként mi is másfelesben laktunk és a fél szoba volt a kicsi szobája, a nappaliban meg kihúzható ülőgarnitúra volt és azon aludtunk a férjemmel. A baba előtt mi a fél szobában aludtunk egyébként. 16 hónapos volt, mikor költöztünk, mivel terveztünk még egy babát.
2017. szept. 2. 19:19
18/19 Metionin válasza:
Szerintem olyan 4-5 éves korától lehet neki igénye a saját térre. A szülő érdekeit tekintve még hamarabb, 2-3 évesen akár. Emlékszem, én akkor kezdtem rosszul érezni magamat a szülőkkel egy szobában, amikor iskolába mentem, nem tudtam tőlük tanulni és anyámmal kellett egy ágyban aludni, ahol már nem fértem el. Sajnos külön szobám sosem lett de legalább kaptam egy felfújhatós matracot amin végr külön alhattam. Az ismerős gyerekek sulis korukra már bőven külön szobában voltak, ahol többen voltak tesók, ott már ovisan. Mindig irigyeltem őket, a gyereknek is fontos a saját kis magánterület.
2017. szept. 2. 19:42
19/19 anonim válasza:
Soha nem muszáj külön szoba. A gyerek attól még ugyanúgy felnő boldogan.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!