Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vigyem orvoshoz a 10hetes...

Vigyem orvoshoz a 10hetes kislányomat? Anyatejes, néha teázik. Tegnap háromszor kakált jó nagy adagokat, ma reggel megint. Nem sok ez?

Figyelt kérdés
Pár napja pedig nagyon sokat pukizik is,és nagyon kell neki erőlködni közben. Éjjel is sokszor felkel a sok pukira és sír. Elég hasfájós,de nem igazán használt eddig semmi. (infacol,angol víz,espumisan,mecsek tea) A dokinak már mondtam hogy milyen hasfájós,de nem adott rá semmit. Használjam tovább ezeket. Elég nehéz vele mert sokat sír,és alig alszik.
2010. máj. 26. 09:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

9:31, 33-as vagyok. Dokihoz vinni azért érdemes egyébként, hogy Te/Ti megnyugodjatok, hogy nincs szervi baja a babátoknak. Ilyen pici korban van egy talán kötelező hasi UH, ha azon voltatok vagy elmentek, az megnyugtató. Mi is rengeteget szenvedtünk, nekem kisfiam van, 3 hetes korában kezdte a hasfájást, és 2,5 hónapos koráig tartott, szörnyű volt:( De az UH megnyugtatott, hogy nincs semmi baja, csak tele van szegény levegővel.

A türelmes büfiztetés is nagyon fontos, mi néha fél órát sétáltunk kaja után mire kijött a fránya büfi.

Ettől függetlenül nálunk csak a papaverines cseppek hozták a javulást, én kúra szerűen adtam neki, 2 hétig napi 3szor, aztán 1 hétig napi 2-szer (reggel és este), majd az utolsó héten napi 1-szer (este), aztán elhagytuk.

Valamint van még egy szer, amiben én sokáig nem hittem, Aloe Aktivator, kereskedelmi forgalomban nem kaphato, én is a netet túrtam érte, ráadásul sok helyen bőrtisztítóként van feltüntetve... De nálunk a dokinéni és a védőnő is rábólintott hogy nyugodtan adhatom neki, ehhez nyúlok most, ha valami olyat eszik amitől megfájcul picit a pocak, de mi már hozzátáplálunk, 5 és fél hónapos most a babuci.

2010. máj. 26. 10:05
 12/17 A kérdező kommentje:
Nálam is az van hogy nagyon leizzad,és már fuldoklik. Nem győzőm porszívózni az orrát. Már annyi mindent mondtak hogy ne egyek,ha ezt mind betartanám tényleg nem ennék semmit. Így sem nagyon tudok mellette enni.
2010. máj. 26. 10:07
 13/17 A kérdező kommentje:
Voltunk hasi UH-án,neki sincsen semmi szervi baja. De tényleg már semmi nem használ. Remélem a doki felírja a cseppet. Ha ez így fog menni tovább nekem is bajom lesz. Mióta hazajöttünk a kórházból,se éjjel se nappal nem tudok aludni. Már ott tartok hogy rám jön a szédülés,és rángatózik a szemem.
2010. máj. 26. 10:17
 14/17 anonim ***** válasza:

Szegény! Kérd, hogy vigyázzon rá valaki,vigye el sétáli, vagy valahová, és aludj addig legalább egy kicsit, mert bele fogsz zavarodni a kialvatlanágba. Minél fáradtabb vagy és stresszesebb, annál nehezebb lesz.

Kitartás!

2010. máj. 26. 11:00
 15/17 A kérdező kommentje:
Nem tudom odaadni senkinek. A párommal ketten vagyunk,a családtól messze albérletben. Ő is reggeltől estig dolgozik.
2010. máj. 26. 11:12
 16/17 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy hosszú távon nem megoldás, de nem tudsz haza utazni pár napra, hogy kapj segítséget?
2010. máj. 26. 13:08
 17/17 anonim ***** válasza:

A 8 hetes Kislány anyukája vagyok!

Most jöttünk a doki nénitől. Elpanaszoltam neki, hogy mindenki cseszeget, hogy nem elég tápláló nekem a tejcsim, meg, hogy nem normális ,hogy ennyit kakil, meg hogy tutti beteg, hogy így visít.

No a doki néni szerint picit sokat is eszik. 3600-al születtünk, 3410-el jöttünk ki a kórházból, és most 8 hetesen vagyunk 4710 grammosak. Valószínű ezért is van a nagyobb kaki mennyiség, ami azt mondta normális.

Visítani pedig a szélgörcsei miatt visít. Erre felírta nekünk a papaverines cseppeket, azt mondta ez segíthet. Na meg az, ha mellőzöm a tejszaporítókat. A more milket szedem, de mondta, hogy sok anyukánál megoldják a tejproblémát, de csinálnak mást. A babához átmegy az édeskömény és az pukiztatja őket ennyire. Az alvásproblémára azt mondta, hogy van ilyen. Épp előttem volt ott egy anyuka a 3 hónapos kislányával. Azt mondta, hogy 3x20 percet alszik egész nap a babája, a maradék idő nagy részét pedig ordítással tölti. Doki néni csak mosolyogva annyit mondott, hogy vannak ilyen, kevésbé nyugodt babák.

Hát én mindenesetre megnyugodtam, hogy szépen gyarapszik. Na meg jó alaposan meg is lett vizsgálva. Most meg várom a papaverines cseppektől a csodát, de szerintem is inkább az idő fog Nektek is és nekünk is segíteni. Kitartást kívánok.

Üdv

2010. máj. 26. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!