Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Orrátmosás. Egyedül hogy...

Orrátmosás. Egyedül hogy csináljam?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, amikor az egyik orrlyukon befecskendezem a fiziológiás sóoldatot, a másikon meg szívom ki az orrszívóval. 14 hónapos picikémnek kellene napi 3x, de nem tudom lefogni is és 2 szabad kézzel rendelkezni is. Este, ha nem veszünk közben össze, akkor apuci segít, de tegnap pl. olyan szerencsétlenül fogta le (sajnálja a pici lányát, és nem képes normálisan lefogni), hogy nem tudtam kitisztítani. Napközben nincs segítség, mert anyósom ugyan segíthetne, de sajnálja a picurt, nem hajlandó lefogni. Nem értik meg, hogy ez a gyerek érdeke, mert ha begyullad az arcürege, az nem csak kellemetlen lesz, mint az orrtisztítás, de még fájni is fog neki. Napi 3x kéne, de nem tudom, hogy hogyan. Más hogy csinálja?
2010. máj. 26. 07:59
 1/8 anonim ***** válasza:
Tedd le a kicsit a földre, és ülj a feje mögé te is a földre. A combjaid alá kerülnek a kis karjai, és mivel a combjaid között van a kis buksija is, azt is tudod tartani. Így a gyerek le van fogva, és mindkét kezed szabad. Én ezt a módszert alkalmazom nagyon régóta, és bevált.
2010. máj. 26. 08:07
 2/8 anonim ***** válasza:
Kicsit durván hangzik, de fektesd le és tedd a kezét a lábad alá, így ő nem tud kapálózni és neked is megmarad a két szabad kezed! Sok sikert! :o)
2010. máj. 26. 08:09
 3/8 A kérdező kommentje:
és a lába szabadon van? Vagy azzal úgysem tud odáig elrúgni? Most majd reggelizünk, utána kipróbálom.
2010. máj. 26. 08:18
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem tud odáig elrúgni, de ha mégis rúgkapál, akkor a lábszárad alá befoghatod a lábacskáját is:) Lehet tényleg brutálnak hangzik, de gyors, és hatásos. Első voltam:)
2010. máj. 26. 08:23
 5/8 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, ha úgy csinálod ahogy én írtam, akkor effektíve a gyerkőcön "ülsz", így a lábait is lefogod! De az első válasz se rossz, mert akkor pedig a fejecskéjével könnyebb dolgod van, hiszen úgy is azt forgatja jobban!
2010. máj. 26. 08:24
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors válaszokat, reggeli után inhalálás, utána meg jöhet a kínzás. Úgy gondolkodom, hogy brutálnak hangzik a lefogás, de inkább ez, mint az arcüreggyulladás.
2010. máj. 26. 08:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Én becsavarom törcsibe, mint egy múmiát, így nem tud hadakozni és fölé hajolok.
2010. máj. 26. 09:17
 8/8 A kérdező kommentje:
Megcsináltam, sikerült! :-) Nem is olyan ördöngösség. Nem sírt jobban, mint a sima orrszívásnál, amikor félig ráfekszem, úgy fogom le a kezét. Még egyszer köszönöm a gyors segítséget. Ja, a földön ülőset csináltam, nem a múmiásat. :-)
2010. máj. 26. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!