Különleges vagy inkább hagyományos név pártiak vagytok?
En ugy gondolkodtam hogy hagyományos legyen,de ne mostani divatnév amiből már rengeteg van manapság.
Igy lett: Julianna
A hangzása érdekel, a jelentése is számít azért és hogy passzoljona családnévhez. Illetve, hogy ne legyen különösen csúfolható, pl Teofil.
Több tetszik, van különleges és hagyományos, de csak azért nema dnék egy nevet, mert különleges.
Sosem neztem,hogy mennyire hagyomanyos vagy epp kulonleges egy nev.
Az volt a lenyeg,hogy nekunk tettszen,es ne legyen nagyon kirivo.
Igy lettek a fiaim Patrik,Alexander es Zalán.
Én a változatosság híve vagyok, szerintem jó dolog, hogy nem mindenkit ugyanúgy hívnak, mert így a név elveszíti a jelölő funkcióját is egy idő után.
Örülök, ha különlegesebb vagy ritkább nevekkel is találkozom, de mellette a hagyományosak is tetszenek.
Saját gyerekünknek egyelőre hagyományos, de viszonylag ritkább nevekben állapodtunk meg. Mindkettő fenn van a tavalyi 100-as lista közepe felé kb.
Nálunk az is fontos szempont volt, hogy menjen a vezetéknévhez és így kiestek a modernebb külfödies nevek. De ez nem jelenti azt, hogy azok közül mondjuk nem tetszik semelyik.
Szerintem a világ nem csak fekete vagy fehér lehet, azért mert mondjuk valakinek ősmagyar nevű gyereke van, nem biztos hogy utálja a többi eredetű nevet stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!