Anyák! Mi a reggeli rutinotok?
Nincs még egy éves.
Ma reggel pl: a szokásos 7 - fél 8 helyett fél 7kor ébredt a fiam. Apa ment át hozzá, mert én nem bírtam felébredni. Áthozta a nappaliba (itt van háló részünk) és a földön játszani kezdett a játékaival amíg magunkhoz tértünk. Apa kávét főzött és megcsinálta a tápszert, addig mi a szobában ébredeztünk. Reggeli, pelus csere, kávézás és közben játék. Ez általában mindig ilyen sorrendben van.
Ezután rugalmas. Vagy gyorsan ébredt főzök hogy frissen vigyen a párom magával, vagy csak beszélgetünk és a végén munkába megy. Ilyenkor szoktam gyorsan elmosogatni a délután megmaradt mosatlant, berakni egy adag mosása és akkor a délelőtt csak az "enyém".
Kb 9-10 fele a fiam visszaalszik és alszik 2 órát.
Ha kell, ezalatt teregetek vagy főzök.
A kisfiam pár hónapos kora óta minden nap 7kor ébred. Én korábban kelek, együtt reggelizünk a férjemmel, aztán ő indul munkába, én pedig a kutyákkal foglalkozom 7-ig.
Utána megyek a fiamhoz - amíg szopizott, gyors peluscsere után megszoptattam, aztán felöltöztünk, és következett a délelőtti játék. 9-fél10 között aludt kb 1 órát.
Mióta nagyobb, ugyanúgy 7kor kel, hétvégén még lustizunk kicsit a szobájában, mesélünk, lassan öltözünk, és együtt reggelizünk 8 körül.
Amikor bölcsibe megy, szintén 7kor kel, de akkor csak reggeli kakaó van, és irány a bölcsi, ahol reggelivel kezdenek.
Simán belefér nálunk is a kávé.
Iskolaidőben: 3/4 6-6 között kelünk, a férjem fél 7-kor indul, így ő készít kávét. :)
Az én reggelem: gyógyszerbevétel, wc, mosakodás, gyors mosdó és wc törlés (ez minden nap 1 perc, de így mindig ragyog mindkettő), aztán kávé szép nyugodtan + a napi teendők, programok átbeszélése. A férjem indul, én rendbe szedem magam (fogmosás, arctisztítás, krémezés, öltözés, stb.), és 6:45 körül ébresztem a két nagyot (ovi, és iskola holnaptól), a kicsi 7 óra- negyed 8 körül ébred, így van időm rájuk. Öltözés, reggeli, a kicsi körüli teendők, és fél 8 körül indulunk.
A kicsi csak akkor eszik, ha hazaérünk az oviból, iskolából, mert hajnalban 1x még szopik, így nem éhes reggel sose.
Ez szünetekben, hétvégén még könnyebben megvalósítható, mert akkor a kicsi kel leghamarabb (7-negyed 8), mert a nagyok képesek 8-9-ig aludni. (bár később is fekszenek, mint iskolaidőben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!