Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi lehet a baj? 8 napos a...

Mi lehet a baj? 8 napos a babám, és nem nagyon akar enni. Tejcim sincsen túl sok.50-60 ml-ert tudok csak lefejni/azért fejem mert úgy látom h mennyi tejem van és jobban el is fogadja mint a cicit/. De még ezt sem eszi meg mindet.

Figyelt kérdés
próbálom minél sűrűbban etetni de egyszerűen nem akar enni.és állandóan alszik.fogok neki pótlásként tápszert adni.úgy volt h ma jön a gyerekorvos és megbeszélem ezt vele,de nem jött,én pedig meg már nem tudok mit tenni h legalább azt a keveset egye meg ami van.más is van ilyen helyzetben?és ez mitől lehet?hogy lehet ezen javítani?
2010. máj. 25. 17:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi időnként eteted? 2-3 óránként elég lehet, és pár napos babának nincs nagyon más dolga mint aludni meg enni. Ha nem sárga, akkor hagyd hagy aludjon, viszont ha sárga akkor 2 óránként próbáld etetni. Ennél sűrűbben nem kell, hagy pihenjen a pocakja
2010. máj. 25. 17:24
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem sárgult be? Akkor aluszékonyak nagyon , étvágyuk csökken. Vidd holnap dokihoz, telefonálj ujra, hogy jöjjön, mert gond van!
2010. máj. 25. 17:45
 3/6 anonim ***** válasza:
47%

Nem értem,miért a lefejt tejet adod neki,miért nem szoptatod?! Meg tápszerezni akarod?! Mi a fenének? Attól,hogy 80 ml-t tudsz lefejni,az nem azt jelenti,hogy neked csak annyi van! Hagyd aludni,ha felébred szoptasd meg,büfiztesd meg és igény szerint szoptass!

De tényleg hivd ki a dokit,már rég ki kellett volna mennie,mert nem jól csinálod a dolgokat! Bocs,de igy gondolom!

2010. máj. 25. 18:15
 4/6 anonim ***** válasza:
64%

Igaza van az utolsónak. Nem jól csinálod a dolgokat.

1. Ne fejj, mert az nem egyenlő azzal, amit a baba ki tud szívni. Szoptatás közben is termelődik a tejcsi, minél több inger éri a mellet. És azzal nem is lesz több, mert igazán csak a baba tudja beindítani azzal, ahogy szopizik.

2. Hozzászokik a cumisüveghez, akkor végleg nem fog szopizni. Rájön, hogy onnan könnyebben jön, akkor miért strapálja magát a szopival?

Az én fiam első perctől átaludta az éjszakát, sosem kelt fel enni éjjel, mégsem adtam tápszert. Sosem ébresztgettem. Ha éhes volt, jelzett. Aztán aludt tovább. Hagyd aludni. 8 napos, mit akarsz, mit csináljon? Ennie és aludnia kell még most.

2010. máj. 25. 18:41
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem baj, ha fejsz, de mindenképp szoptasd a babát és ha már jóllakott, akkor a maradékot lefejheted! De ne ezt add neki, hanem a cicit, mert neki az a legjobb és pár napon/héten belül ki fog tágulni a pocija és magától többet akar majd enni, akkor pedig csak úgy lesz valóban elég tejed, ha így csinálod!

Ha rendes súllyal született és 3-4 óránként magától ébred, akkor nem kell ébresztgetni, ha kis súlyú, vagy besárgult, akkor 3 óránként ébreszd fel és etesd meg, aztán hagyd visszaaludni. Nemsokára éberebb lesz! :-)

Tápszert ne adj neki!!! Semmi szüksége rá! Jó babázást!

2010. máj. 25. 19:26
 6/6 A kérdező kommentje:
3450 grammal született.és be sárgult kicsit de már rendbe jött.tápszert nem adok neki.etetném én 3 óránként ha fel tudnám kelteni.de nem tudom felkelteni sem,mert amint cicire teszem egyből bealszik,és szinte nem eszik semmit.ezért is fejem neki,mert úghy többet eszik.
2010. máj. 26. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!