Kis közvélemény kutatás?

Nevek,amiket adnék:
Lány:Lili,Zita,Nóra,Eliza,Blanka,Abigél
Fiú:Olivér,Szabolcs,Botond,Nándor,Bence

Nekem az önállósult becenevek többsége nem tetszik, komolytalan a hangzasuk számomra pl. Panna, Bence, Lili, Mia. Meg vannak más nyelvterületről átvett nevek, amelyek mostanában lettek népszerűek, köztük valószínű nem egyet a közelmúltban engedélyeztek, nekem még ezek kicsit idegen hangzásúak, pl. Szofi, Linett. Lehet, hogy pár év és megszokom, a következő generációnak meg már természetes lesz. Részben ugyanide tartoznak azok, amelyeknek a magyar helyesírásnak megfelelő formájától külön borsózik a hátam, pl. Dzsenifer.
Amúgy régebben népszerű meg mostanában divatos nevek között is van sok, ami tetszik, de leginkább a saját korosztályomban gyakori nevek a kedvenceim, tehát amik a hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes években voltak népszerűek.

Lány:Anna, Dóra
Fiú: Csaba, Csongor, Zsombor

Mindet felsorolni nem tudom ezért csak pár példát tudok írni.
Amit adnék:
Lány: Boglárka, Rebeka, Viola, Regina, Ramóna
Fiú: Gábor, Róbert, Ricsi, Bence
Amit nem adnék:
Lány: Erzsébet, Margit, Gizella, Zsuzsanna, Hanna...
Fiú: Géza, Lajos, Töhötöm, Zsombor...

Adnám - a klasszikusok közül sokat:
- Olívia, Emília, Bianka, Fanni, Gréta, Georgina, Hella stb.
- Gergely, Dániel, Gilbert, Gábor stb.
Nem adnám:
- az összes magyarítottat (Dzsesszika és tsai), valamint az ősmagyar rémségeket (Keve, Regő, Életke, Ajnácska...), és a mai "idős néniseket" (Kati, Mária, Róza, Jolán...)
Köszi a válaszokat.
Az én kedvenceim pont az "idős nénis és bácsi nevek": Róza, Sarolta, Johanna, Julianna, Miklós, Mihály, András, Zsigmond, Endre, Gábor, Katalin, Zoltán
modernebbekből: Ákos, Márk, Erik, Krisztina, Tímea, Henrietta
Nagyon nem tetszenek viszont a divatnevek: Benett, Noel, Mia, Mira, Zara, Kiara, Nolen
a nagyon ősmagyar nevek mint a Hadúr, Kaba, Szüvellő
a zöldség, gyümölcs és fűszer nevek
A nagyon extra nevek valamint a külföldről behozott de magyar formába kényszerített nevek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!