Különleges keresztnév - magabiztosság?
Sokan írják, hogy nem a különleges névtől lesz különleges a gyerek.
Én ha visszaemlékszem a sulis évekre akkor az emlékeim szerint, akinek nem tucatneve volt valahogy mindig magabiztosabbnak tűnt számomra.
Volt pl. Kármen, Violetta, Penelopé, Zágon, Ompoly stb. - egyik sem kisebbségi és nem is külföldi.
Ezek szerint mégis van összefüggés? Nyilván tudni kell viselni is, de pl. sose gúny tárgyai voltak hanem inkább a társaság főbb tagjai.
Tapasztalatok és vélemények?
Én 2 nevet adtam a lányomnak. Az egyik ritka a másik gyakori. Szóval, ha nem tetszik neki a ritka, akkor használhatja a "tucatnevet". :D
De eddig nem úgy tűnik, hogy elégedetlen lenne.
Hát nekem úgy tűnt a tapasztalatok alapján hogy vagy magabiztos és központi alak lesz (és így mindenki szereti és nem cikizi) vagy visszahúzódó lesz és halálra szekálják és gúnyolják.
Mindkettőre láttam példát. Annyi az összefüggés hogy ha a gyerek úgy van nevelve hogy visszahúzódó és nem mer kiállni magáért akkor egy furcsa név csak újabb fegyvert ad a gonoszkodók kezébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!