Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Különleges keresztnév -...

Különleges keresztnév - magabiztosság?

Figyelt kérdés

Sokan írják, hogy nem a különleges névtől lesz különleges a gyerek.

Én ha visszaemlékszem a sulis évekre akkor az emlékeim szerint, akinek nem tucatneve volt valahogy mindig magabiztosabbnak tűnt számomra.

Volt pl. Kármen, Violetta, Penelopé, Zágon, Ompoly stb. - egyik sem kisebbségi és nem is külföldi.

Ezek szerint mégis van összefüggés? Nyilván tudni kell viselni is, de pl. sose gúny tárgyai voltak hanem inkább a társaság főbb tagjai.

Tapasztalatok és vélemények?

2017. aug. 23. 10:01
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Nem tudom, én kb két-három évesen vettem észre hogy mikor a nevemet mondta anya, vagy én mutatkoztam be(igen már be tudtam két évesen)lesajnáló pillantásokat kaptam, valahogy, hogy is mondjam...megváltozott a légkör és ezt éreztem.
2017. aug. 27. 19:03
 22/27 A kérdező kommentje:
Sajnálom. Valószínüleg akkor neked tényleg a környezeted visszajelzése miatt alakult így.
2017. aug. 27. 19:57
 23/27 anonim ***** válasza:
Te különleges nevet adtál a kisfiadnak?
2017. aug. 27. 20:25
 24/27 A kérdező kommentje:

Én 2 nevet adtam a lányomnak. Az egyik ritka a másik gyakori. Szóval, ha nem tetszik neki a ritka, akkor használhatja a "tucatnevet". :D

De eddig nem úgy tűnik, hogy elégedetlen lenne.

2017. aug. 28. 09:21
 25/27 anonim ***** válasza:
megkérdezhetem a nevet? akár privátban is. Ha gondolod én is megírom hogyan hívtak.
2017. aug. 28. 12:39
 26/27 anonim ***** válasza:

Hát nekem úgy tűnt a tapasztalatok alapján hogy vagy magabiztos és központi alak lesz (és így mindenki szereti és nem cikizi) vagy visszahúzódó lesz és halálra szekálják és gúnyolják.

Mindkettőre láttam példát. Annyi az összefüggés hogy ha a gyerek úgy van nevelve hogy visszahúzódó és nem mer kiállni magáért akkor egy furcsa név csak újabb fegyvert ad a gonoszkodók kezébe.

2017. szept. 4. 07:59
 27/27 anonim ***** válasza:
Nekem különleges nevem van és hirtelen még két osztálytárs jut eszembe, akiknek szintén különleges nevük volt. Mindketten magabiztosak voltak, egyikőjük a tanulmányi eredménye és a meggyőző személyisége miatt is kitűnt, diákok és a tanárok is szerették, a másik kicsit inkább beképzelt volt, ő még engem is csúfolt a nevem miatt, ami vicces, mert az ő neve sem volt éppen hétköznapi... Nekem nem adott semmi magabiztosságot a nevem, mondjuk lehet amiatt mert külföldi név, és sokan kiejteni sem tudták helyesen az egészet.
2017. szept. 28. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!