Különleges keresztnév - magabiztosság?
Sokan írják, hogy nem a különleges névtől lesz különleges a gyerek.
Én ha visszaemlékszem a sulis évekre akkor az emlékeim szerint, akinek nem tucatneve volt valahogy mindig magabiztosabbnak tűnt számomra.
Volt pl. Kármen, Violetta, Penelopé, Zágon, Ompoly stb. - egyik sem kisebbségi és nem is külföldi.
Ezek szerint mégis van összefüggés? Nyilván tudni kell viselni is, de pl. sose gúny tárgyai voltak hanem inkább a társaság főbb tagjai.
Tapasztalatok és vélemények?
Nekem egyszerubb nevem van, de ugy erzem, egyaltalan nem illik hozzam es egy masik kulonlegessel magabiztosabb lettem volna es lennek is.
Sok egyszeru nevu ismerosom utalja a nevet pont ilyen okokbol.
Persze az ember kenytelen viselni a nevet,szoval mindegy.
Inkabb ugy gondolom, az a szerencse, ha valakinek tetszik a sajat neve, akar egyszerubb akar ritkabb. Ha tetszik neki az Aniko es ugy hivjak, akkor magabiztos lesz, ha utalja az Anikot akkor kevesbe. En utalom a nevemet (nem aniko) es ezert idegesit es ugy erzem nem én vagyok hanem csak ram lett eroszakolva a nev.
Aki írta, hogy különlegesebb neve van/volt leírná, hogy mi?
Ahogy valaki írta a különleges nevek között is van különbség és tényleg tudni kell viselni. Lehet, hogy valaki a Kunigundát is emelt fővel viseli és magabiztos, míg valaki a Nóra névvel nem tud mit kezdeni. Biztos függ az egyéntől is. De szerintem ha egy osztályban van 5 Anikó akkor szerintem az se éppen önbizalom építő.
Utolsó azért a Tibold nem egy olyan különleges név, én kettőt is ismerek. Viszont vannak olyan nevek amik a vállalhatóság rovására mennek a különlegességre törekvés miatt. Különleges nevű ismerőseim közül több utálja mint szereti. És kérdező, neveket kértél:
Hortenzia-utálja
Szantiágó-utálja
Trisztán-szereti
Verona-utálja
Raul-szereti
Ájlin Cinderella-utálja
Damira-szereti
Dzamila Lolita-utálja
Kerecsen Sólyom-mondani se kell hogy utálja..mindkettő a keresztneve
Lénárd-nagyon szereti
Milda-szereti
Sárlott Zina-utálja
Ezért is voltam kíváncsi, hogy kinek mi a különleges.
Én 1 Tibolt nevűt sem ismerek, tehát számomra különleges.
Amiket az utolsó felsorolt azok közül a legtöbb már extrém, mint különleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!