Anyukák! Tapasztalatok érdekelnének?
Egy szobaban voltak.A legtöbbször fel sem kelt rá éjjel a nagyobb.
A kicsit meg csak szoptatni kellett és rögtön aludt vissza.
Néha fájt a hasa.Olyankor átmenetem vele másik szobába.Arra sem kelt fel..max 2 szer az egész idő alatt.
De akkor sem teljesen éberre csak kérdezte miért sír a kicsi és szinte aludt vissza.
Napra pontosan 2,5 év van a két lányom között. Az első perctől egy szobában alszanak és soha nem volt semmi gond. Tény, hogy a mindketten remek alvók. A nagy úgy is alszik az autóban, ha a kicsi üvölt, a kicsi pedig 3 hetes kora óta átalussza az éjszakát, így kutya bajuk.
Engem az jobban nyugtalanított, hogy nappal a kicsi nem tud majd aludni a játszó nagytól, de ezzel sincs probléma.
A gyerekek gyorsan alkalmazkodnak.
Nálunk külön szobában alszanak. Amikor a kicsi sírt mentem át hozzá és csuktam be a nagy szobájának az ajtaját, hogy minél kevesebbet halljon a sírásból. Általában gyorsan vissza lehetett altatni a kicsit, de egyszer-kétszer nagyon sírt, akkor lementünk a földszintre a babával, hogy a párom és a nagy aludhassanak.
2 év van pontosan közöttük.
3 gyerekünk kezdetektől fogva egy szobában alszanak. 2 év és másfél év van közöttük. Soha nem ébredtek fel egymás sírására, sem az újszülött éjszakai gyakori kelésére, sem a fogzáskori vagy dackorszakos fél éjszaka sírásra, sem arra ha valamelyik beteg volt és éjjel belázasodott vagy rosszul lett.
Egy ismerősömnél volt probléma, hogy a pici kólikás volt, és a nagy nem tudott aludni amíg egy szobában voltak, ott meg kellett oldani a külön szobát, de általában nem jelent ez gondot a nagyobb testvérnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!