Szerintetek hány év korkülönbség az ideális két gyerek között?
2
három évvel vagyok idősebb a húgomnál, és az szerintem sok, kb 18-20 éves korban kezdett közeledni a világunk.
4-5
Köztünk az öcsémmel 4 év van, sztm ideális, nagyon jó testvérek vagyunk, persze kicsiként voltak harcok, de ez nem korkülönbség függő. Ill. amikor megszületett az öcsém, tök jó volt, hgoy már meg tudtam fgoni (az ágyon ülve :), meg már azért agyilag is felfogtam, hogy ő a testvérem, stb.
Sztm nem jó a kis korkülönbség, az legtöbbször a nagyobbik rovására megy. A férjem és a testvére közt 20 hónap van, és bizony náluk is ahogy megszületett a kistesó, ő az indultak még kategóriába jutott...
Most 20 hónapos a kislányunk, 2-3 év múlva szeretnénk neki kistestvért.
Sajnos a 3 már sok, nálunk annyi van (én is, gyerekem is 3 éves korkülönbséges).
Ismerősök körében azt tapasztalom, hogy a minél kevesebb. Ez persze a szülőknek először kicsit nehéz (1-2 év), de utána sokkal könyebb és a gyerekeknek pedig sokkal jobb.
Tehát az 1-2 év.
Nekem van egy 10 évvel idosebb és egy 5 évvel idosebb bátyám,hát a kisebbikkel mindig is rivalizáltunk,de az idosebbik a mai napig kulonleges helyet foglal el a szívemben,o már kisgyerekként is másképp állt hozzám.
Nekem is a két fiam kozott kerek 10 év van,jo nézni,ahogy a nagyobbik apáskodik felette,és buszke,hogy mi mindent meg tud korulotte csinálni.A nagyobbik 1 percig sem volt féltékeny és így mind a kettovel kulon -kulon tudtam és még tudok babázni,a kicsi most 8 hos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!