Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A kislányomnak elég egyedi...

A kislányomnak elég egyedi nevet szeretnék adni, és nem tudom, engedélyeznék-e ezt nekem. Hogy működik ez a dolog?

Figyelt kérdés

A kislányom az Esme nevet kapná.

Köszönöm a válaszolóknak:)

2010. máj. 24. 22:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Szerintem szép név.

Az én szüleim is szenvedtek a nevemmel egy sort, de meglett :)

A ritka, különleges neveknek az a hátránya, hogy senki se érti meg, háromszor el kell betűzni mire felfogják. Ja, és a névnapunkat is mindig elfelejtik, mert nincs benne naptárban ...

Ja, meg még az utolsóra reagálva:

Én is könyvből kaptam, csak néha piszkálnak vele h hol az ikertesóm XD De legalább megjegyzik.

A szülőknek max annyit h adjatok esetleg neki egy hétköznapibbat is, hátha nem tetszik neki.

2010. máj. 24. 22:34
 12/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:)

A Twilight-ot se nem olvastam,se nem láttam,de meglepő hogy ott is így hívták a személyt:)

a "baromi kreatív"válaszolónak üzenem,hogy felesleges irigykednie,nem versenyzek senkivel. :)

A felmenőim között előfordul más nemzetiség,például a dédnagypapám lengyel,a dédnagymamám szerb,gondolom így értettétek a nemzetiségi kérdést. :)

köszönöm a válaszokat:)

2010. máj. 24. 22:38
 13/19 anonim ***** válasza:
Hű..ezt a nevet sosem hallottam,és még van is egypár ami még nagyon érdekes. Szerintem olyan nevet adjál Gyermekednek,amit nyugodt szívvel-lélekkel hordhat egész élete során,mert ez még tiniként is elég negatív hatással lesz Rá.Tudom,tapasztalatból mondom,és ez nem mindegy.Szerintem azért gondolkodj el még ezen a néven.De ez CSAK az én véleményem,mert én a helyedben biztos nem adnék ilyen nevet Gyermekemnek. És nem rosszindulatból "mondom",és persze a Te/Ti döntésetek lesz a döntő. :)
2010. máj. 24. 22:47
 14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommentet,a kislányomat Esme-nek fogják hívni:)(amennyiben engedélyezik).
2010. máj. 24. 22:50
 15/19 anonim ***** válasza:

Tehát, valójában csak egy bizonyos kisebbséghez tartozónak kell vallanod magad, mondjuk romának, lengyelnek, németnek akárminek (én úgy tudom nem kell bizonyíték csak nyilatkozat) úgy nevezed a gyereked ahogy akarod.

Ha magyarnak vallod magad, akkor csak az utónévkönyvből választhatsz nevet illetve ha olyan nevet akarsz, ami nincs benne azt hiszen pár tízezer forint a kérvény, és ha megfelel bizonyos előírásoknak a név, akkor fonetikusan (magyar hangrend) szerint engedélyezik. Úgyhogy lehet nem Esme (hanem Ezmé) lenne, de ebben nem vagyok biztos.

2010. máj. 24. 23:02
 16/19 anonim ***** válasza:

Szerintem meg az a gaz, hogy a szuleink/nagyszuleink kozott mindenkit Katalinnak Erzsebetomnak, Zsuzsannanak Marianak hivanak.

Miert baj az ha valaki kreativ??

En hetkoznapi nevet adtam a lanyomnak, mert mar 6 eve kitalaltam, hogy Boglarka lesz.Erre most tucatnev:(s szerencsere :)

Kulfoldon elunk es itt kulonlege

2010. máj. 25. 00:11
 17/19 anonim ***** válasza:
csak annyit szólnék hozzá, hogy az én kislányomnak olyan neve van, amivel még nem találkoztam itthon soha, meg a család, az ismerőseink sem. De magyarban létező köznév. nem szeretném pontosan elárulni, de olyan mintha például Fahéjnak hívnák. Na most az emberek nagyon furcsán reagálnak, ha le kell írniuk. Egyszerűen nem értik, leblokkolnak, visszakérdeznek, pedig mondom, létező magyar köznév, csak tulajdon névként nem tudják hovatenni.. de aztán mindenkinek nagyon tetszik
2010. máj. 25. 06:22
 18/19 A kérdező kommentje:
köszönöm a kommenteket!:)
2010. máj. 25. 07:03
 19/19 anonim ***** válasza:
Mire irigykedjen az ember az esetedben, kérdező?
2021. ápr. 27. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!