A kislányomnak elég egyedi nevet szeretnék adni, és nem tudom, engedélyeznék-e ezt nekem. Hogy működik ez a dolog?
A kislányom az Esme nevet kapná.
Köszönöm a válaszolóknak:)
Szerintem szép név.
Az én szüleim is szenvedtek a nevemmel egy sort, de meglett :)
A ritka, különleges neveknek az a hátránya, hogy senki se érti meg, háromszor el kell betűzni mire felfogják. Ja, és a névnapunkat is mindig elfelejtik, mert nincs benne naptárban ...
Ja, meg még az utolsóra reagálva:
Én is könyvből kaptam, csak néha piszkálnak vele h hol az ikertesóm XD De legalább megjegyzik.
A szülőknek max annyit h adjatok esetleg neki egy hétköznapibbat is, hátha nem tetszik neki.
Köszönöm a válaszokat:)
A Twilight-ot se nem olvastam,se nem láttam,de meglepő hogy ott is így hívták a személyt:)
a "baromi kreatív"válaszolónak üzenem,hogy felesleges irigykednie,nem versenyzek senkivel. :)
A felmenőim között előfordul más nemzetiség,például a dédnagypapám lengyel,a dédnagymamám szerb,gondolom így értettétek a nemzetiségi kérdést. :)
köszönöm a válaszokat:)
Tehát, valójában csak egy bizonyos kisebbséghez tartozónak kell vallanod magad, mondjuk romának, lengyelnek, németnek akárminek (én úgy tudom nem kell bizonyíték csak nyilatkozat) úgy nevezed a gyereked ahogy akarod.
Ha magyarnak vallod magad, akkor csak az utónévkönyvből választhatsz nevet illetve ha olyan nevet akarsz, ami nincs benne azt hiszen pár tízezer forint a kérvény, és ha megfelel bizonyos előírásoknak a név, akkor fonetikusan (magyar hangrend) szerint engedélyezik. Úgyhogy lehet nem Esme (hanem Ezmé) lenne, de ebben nem vagyok biztos.
Szerintem meg az a gaz, hogy a szuleink/nagyszuleink kozott mindenkit Katalinnak Erzsebetomnak, Zsuzsannanak Marianak hivanak.
Miert baj az ha valaki kreativ??
En hetkoznapi nevet adtam a lanyomnak, mert mar 6 eve kitalaltam, hogy Boglarka lesz.Erre most tucatnev:(s szerencsere :)
Kulfoldon elunk es itt kulonlege
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!