A kislányomnak elég egyedi nevet szeretnék adni, és nem tudom, engedélyeznék-e ezt nekem. Hogy működik ez a dolog?
A kislányom az Esme nevet kapná.
Köszönöm a válaszolóknak:)
Igen, kérelmezni kell, előző hozzászólás linkje jó.
Hogyan ejtik ezt a nevet? Eszme? vagy Esme?
Szép, különleges név. Tetszik :) (nem lopom, el nekem már van lányom, több gyereket pedig nem tervezünk) :)
Sok sikert az engedélyeztetéshez!
Kérelmezni kell, én is úgy tudom.
Magyarországon kissé szokatlan név ez, amúgy nekem tetszik.
A Twilight egyik szereplőjét hívják így....onnan jött az ötlet?
Igen, először is engedélyeztetni kell. Külföldi, vagy idegen hangzású hangzású nevet viszont csak akkor adhatsz a gyermekednek nem fonetikusan leírva, ha bizonyítani tudod, hogy a felmenőid között nem magyarok is voltak (pl német, sváb - a leggyakoribb Magyarországon).
Ha ezt nem tudod bizonyítani, akkor csak fonetikusan nevezheted el.
pl.: Jennifer helyett Dzsennifer.
sziasztok
én nem értem ezt a kérvényeztetés dolgot, nekem a kislányom tavaly novemberben született, az Adama nevet kapta, ez nem szerepel a névlistában és mégsem kérdezett tőlem senki semmit, sem a kórházban mikor a papírokat kitöltöttük sem a az okmányirodában, elfogadták, hogy ezt a nevet választottuk és nem kötöttek bele :)
csak szerencsénk volt???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!