Csak én érzem azt, hogy minden erőfeszítésem ellenére sem foglalkozom eleget a gyerekemmel?
Az én lányom is egy éves. Ezen én is szoktam gondolkozni. Fogalmam sincs, hogy a többi egy éves gyermek miket tud már, miket mutat, mert nincs ennyi idős a közelünkben.
De nagyon igyekszem minden nap tanítgatni. Nem görcsösen, csak lazán, ahogy a szituáció adja. Szeretem alkalmazni Deákné B. Katalin Anya, taníts engem! c. könyvét, mert nagyon jónak tartom. Ez alapján van egy kis képem arról, hogy hol is kellene tartania.
Figyi! Szerintem minden normális anyuka érzi ezt így néha. Nekem most 13 hónapos a kislányom 9 éves meg a nagylányom. A férjem angliában dolgozik, évente egyszer jön haza :-((((
Szerinted nekem mire van időm?? A gyerek tanítása nem feladatod!! Én ettöl megőrülök!! Sok anyuka már 2 évesen számolni tanítja a gyerekét NÓÓÓÓRMÁLIS???? szerintem nem! Játsz a gyerekeddel!! Fürcsinél mondd mindig el, hogy mit mosol éppen . Jó, ha társítassz a testrészek mellé jelzőket: Pisze orr, büdös láb üres pocak.. nekünk bejött. Minden pelusozásnál mondókázz neki, énekelj, ( ne félj, általában senki más nem hallja!!) Én a z etetéseknél is mondókázom neki. Egyszerűen beszélj hozzá , és ez elég. Ja én gyógypedagógus vagyok, de csak a suliban, itthon anyuka vagyok és nem tanítok, csak foglalkozom velük.
na igen....nekem is 1 éves a kisfiam! Imádom! Nekem is meg van az Anya, taníts engem:-->innen letöltheted (free user--megvárni míg visszaszámol és letölt)
Ettől függetlenül nekem is megfordul a fejemben, hogy biztos több van benne, mit amit én eddig kihozok belőle, hisz az én fiam, és persze tökéletes, mint minden anyának a gyereke! :) :)
De valójában imádok gyönyörködni, ahogy magától rájön a dolgokra! 1 éves és 2 hónapja jár, 1 hete hátrafele is jár, és közben kacag, mert tetszik neki ez a móka! Felmászik mindenre, összerakja a játékait! Nem érzem lemaradva, és jó érzéssel tölt el, hogy magától rájön!
Szóval ez az érzés asszem alapja az "anyai aggódásnak", ami a fogantatással kezdődött és életünk végéig bujkál bennünk! :)
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!