Milyen lány nevet lehetne választani a Bendegúz helyett, ami nem annyira üt el az eredetei névtől?
"helyes megnevezés interszexuális"
Ez a tényeken semmit nem változtat, 19-esnek teljesen igaza van.
Ez nekem akkor is olyan furcsa! Nekem is van fiam (lányom is). Ha másfél éves korában rájöttünk volna arra, hogy mégsem fiú, hanem lány, azt hiszem, enyhén sokkos állapotba kerültem volna. Továbbra is az én drága gyermekem lenne, na de mégis...ez egy hatalmas sokk, a kérdező pedig ide írogat, és az a legnagyobb problémája, hogy hogyan szólítsák? Minimum gyermekpszichológus tanácsát kérném, hogy egyáltalán hogyan kezdjünk hozzá. Egy másfél éves kisember már nagyon kezdi kialakítani az éntudatát, abszolút tudja, hogy a neve az övé, sok másféléves már a kisfiúk és kislányok között is különbséget tud tenni. Az én gyerkőceim viszonylag későn kezdtek beszélni, de ekkortájt már mondogatták, hogy fiú, lány (persze a maguk halandzsanyelvén).
Szval ha valóban ez történt a kérdező családjában, ez nagyon komoly pszichés teher, az egész családnak fel kell dolgoznia, beleértve a kisgyermeket is. Az ő lelkére kellene a legjobban figyelni. Persze, lehet neveken gondolkodni, de szerintem nem ez a legfontosabb teendő ebben a helyzetben. Fura, hogy a hozzászólók is így elbagatellizálják. Persze, nem a világvége, hiszen a gyermek attól még él és virul hál'istennek, szval nem szabad tragédiának felfogni, de puszta névcserénél azért jóval több figyelmet érdemel a téma a családon belül.
A kislányom 2 éves 4 hónapos, és már tudja minden nagyon közeli családtag nevét fejből, a sajátját pedig bárhol megmondja, a sajátjának érzi a nevét. Tudom, itt egy másfél éves gyermekről van szó, aki már rég nem baba, hanem okos kisgyermek, ráadásul brutál érzékenyek tudnak lenni így a dackorszak kapujában. Szval óvatosan!
Arról nem is beszélve, hogy műtétek várnak rá, azt megelőző kivizsgálások, ezekre mind fel kell készíteni egy ekkora gyermeket, tudnia kell, hogy mi vár rá. Érző, gondolkodó kisember, nem egy növény, amit oda pakolunk, ahová mi akarjuk.
Tényleg fura ez az egész nekem is... Mintha valami nem stimmelne. Esküszöm megfordult a fejemben, hogy mondjuk egy kisnyusziról, vagy valamilyen más állatkáról van szó, akinek nem tudták megállapítani a nemét, és 1,5 év után jöttek rá, hogy "Lukrécia bizony kandúr".
Ha az én gyerekemről lenne szó nyilván én is magamba zuhannék, de ez is furcsa, amióta megvan a fiam a háziorvos minden vizsgálat alkalmával megvizsgálta a fütyijét is, csak feltűnt volna neki, ha (ahogy a kérdező fogalmazott) üresek a zacskók... Eddig nem volt ez gyanús?
Nekem meg olyan ismerős ez a sztori...
Mintha már kérdezték volna itt ezt; ott is Bendegúz helyett kerestek lánynevet, ugyanilyen okból...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!