Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek a Lysander név...

Szerintetek a Lysander név magyarosítva (Lizander) hülyén néz ki?

Figyelt kérdés

Esetleg tudtok hasonló különleges neveket?

Én még a Nathanielre gondoltam. :)

2017. aug. 14. 14:21
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
53%

Nem a magyarosítás miatt hangzik hülyén,és nem amiatt fogják csúfolni a gyerekedet, hanem azért mert egy-két betűvel másabb,mint a "lizard" szó, ami angolul gyíkot jelent.

Nathanielt szerintem még nem lehet anyakönyvezni,de nem tudom pontosan.

Esetleg könnyebben emésztehető különleges nevek:

Kilián

Keán

Miron

Leander

Laurent

Brúnó

Szilás

Szilamér

Trisztán

Rúben

2017. aug. 14. 16:15
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
minden nevet lehet csúfolni... Szóval szerinted majd a gyerekek azzal lesznek elfoglalva, hogy lizardnak csúfolják a neve alapján, ezért helyette inkább Leandernek kéne hívni egy fiút, ami meg amúgy egy VIRÁG, mert az majd jobb lesz neki?
2017. aug. 14. 16:17
 13/24 anonim ***** válasza:
74%
Nemrég volt cikk arról, hogy a szülők hülyèbbnèl hülyèbb nevekkel bombázzák az MTA-t, ès hogy az akadèmiának fel van adva a lecke ezekkel a "különleges" (nek hitt) nevekkel!
2017. aug. 14. 16:23
 14/24 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem ez a név Magyarországon nagyon nőies hangzású, én nem adnám.

Nathaniel meg kezd beállni a Benett, Noel, Nolen, Nátán sorba, baromi unalmas tucat.

2017. aug. 14. 16:52
 15/24 anonim ***** válasza:
84%
13# Az MTA egy vicc magukba kéne nézni, mikor elutasítanak egy-egy nevet meg mikor nyilatkozgat a munkatársuk arról, hogy a szülők milyen agyamentek manapság. Az MTA anyakönyvi bejegyzésre alkalmas NŐI névnek találja a Hunorkát és a Zalánkát. Ez halálosan komoly, adható NŐI nevek. Szóval ezekután inkább ássák el magukat, ne azt adják elő, hogy majd ők megvédik a gyerekeket a szülők "agyament" ötleteitől.
2017. aug. 14. 17:02
 16/24 anonim ***** válasza:
84%

Az Mta egy vicc.

Szerettük volna a Zila nevet adni a fiúnknak. (Ez egy régi magyar név elvileg)

Ők mégsem engedélyezik, mert nem bizonyítottan magyar eredetű. Bezzeg Jodának, és Frodónak nevezhetem....

Szánalmas!

Valóban sok olyan nevet adnak a szülők gyereküknek, ami nagyon furcsa a számomra.

Ettől függetlenül az ő gyerekük bányja a franc h h nevezik el.

A kérdező által említett nevektől sokkal rosstabbak is vannak. Semmi gond nincs ezekkel a nevekkel.

De ez a Leander miért is jobb mint a Lizander????

2017. aug. 14. 18:45
 17/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A Leander is szóba jött,de azt hamar eltöröltük mert a magyar rock együttes jutott róla az eszünkbe.

Igazából nem hülyét akarunk majd csinálni a gyerekből, csak szimplán nem akarunk gyakori nevet választani.

Meg nálunk fontos szempont az is, hogy külföldön is használható legyen a név, ha ne adj isten mégis Magyarországon kívül tudunk elhelyezkedni a későbbiekben.

2017. aug. 14. 19:03
 18/24 anonim ***** válasza:
27%
mert egy Nóra vagy Dóra vagy Anna külföldön kimondhatatlan lenne...
2017. aug. 14. 19:20
 19/24 anonim ***** válasza:
74%
16# és a legszomorúbb ebben az, hogy nektek elutasították, választhattatok más nevet, de sok szülő jár így, aztán lehet jövőre, vagy pár év múlva, mikor valaki más kéri, esetleg többször kérik páran, akkor meg úgy döntenek, hogy hát mégis elfogadják.
2017. aug. 14. 19:21
 20/24 A kérdező kommentje:

Kedves 18-as, nem nem kimondhatatlan, de snassz.

És ha nem haragszol nem fogom a FIAMNAK se a Nóra, se a Dóra, sem pedig az Anna nevet adni.

2017. aug. 14. 19:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!