Szerintetek a Lysander név magyarosítva (Lizander) hülyén néz ki?
Esetleg tudtok hasonló különleges neveket?
Én még a Nathanielre gondoltam. :)
Nem a magyarosítás miatt hangzik hülyén,és nem amiatt fogják csúfolni a gyerekedet, hanem azért mert egy-két betűvel másabb,mint a "lizard" szó, ami angolul gyíkot jelent.
Nathanielt szerintem még nem lehet anyakönyvezni,de nem tudom pontosan.
Esetleg könnyebben emésztehető különleges nevek:
Kilián
Keán
Miron
Leander
Laurent
Brúnó
Szilás
Szilamér
Trisztán
Rúben
Szerintem ez a név Magyarországon nagyon nőies hangzású, én nem adnám.
Nathaniel meg kezd beállni a Benett, Noel, Nolen, Nátán sorba, baromi unalmas tucat.
Az Mta egy vicc.
Szerettük volna a Zila nevet adni a fiúnknak. (Ez egy régi magyar név elvileg)
Ők mégsem engedélyezik, mert nem bizonyítottan magyar eredetű. Bezzeg Jodának, és Frodónak nevezhetem....
Szánalmas!
Valóban sok olyan nevet adnak a szülők gyereküknek, ami nagyon furcsa a számomra.
Ettől függetlenül az ő gyerekük bányja a franc h h nevezik el.
A kérdező által említett nevektől sokkal rosstabbak is vannak. Semmi gond nincs ezekkel a nevekkel.
De ez a Leander miért is jobb mint a Lizander????
Köszönöm a válaszokat!
A Leander is szóba jött,de azt hamar eltöröltük mert a magyar rock együttes jutott róla az eszünkbe.
Igazából nem hülyét akarunk majd csinálni a gyerekből, csak szimplán nem akarunk gyakori nevet választani.
Meg nálunk fontos szempont az is, hogy külföldön is használható legyen a név, ha ne adj isten mégis Magyarországon kívül tudunk elhelyezkedni a későbbiekben.
Kedves 18-as, nem nem kimondhatatlan, de snassz.
És ha nem haragszol nem fogom a FIAMNAK se a Nóra, se a Dóra, sem pedig az Anna nevet adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!