Szerintetek a Lysander név magyarosítva (Lizander) hülyén néz ki?
Figyelt kérdés
Esetleg tudtok hasonló különleges neveket?
Én még a Nathanielre gondoltam. :)
2017. aug. 14. 14:21
1/24 anonim válasza:
Kovács Nathaniel
Kiss Lizander
...
Orsósék vagytok?
3/24 anonim válasza:
Szerintem nem néz ki hülyén.
Jennifer-Dzsennifer számomra igen a dzs betű miatt mivel nem túl gyakran használjuk.
De pl. Elisabeth-Erzsébet... ez is egyszer magyarosítva lett.
4/24 A kérdező kommentje:
Kedves első nem vagyok cigány ha erre gondolsz, csak szimplán William Shakespeare rajongó. Innen jött a Lysander név.
2017. aug. 14. 14:37
5/24 anonim válasza:
Nekem nem tetszik, de csak kb. annyira akadnék fenn rajta, mint egy másik néven, ami nem tetszik. Shakespeare-ből adni nevet meg menő :)
6/24 anonim válasza:
A lányom egyik kedvenc játékának, a Csábításból jelesnek a szagát érzem. Ott is Lysander és Nathaniel nevű fiúk vannak, bár biztos véletlen.
Egyébként nekem egyik sem tetszik, de inkább Nataniel.
7/24 A kérdező kommentje:
A Nathaniel nevet a kishúgom említette,lehet hogy ő is játszik a játékkal. :)
2017. aug. 14. 14:45
8/24 anonim válasza:
Teljesen megértelek. Én Oberonért vagyok oda :) de azért a gyerekemnek nem adnám, elég messziről szeretnem a tündérkirályt ;)
9/24 anonim válasza:
Nekem semmivel sem meghökkentőbb, mint a most divatos Kiara, Benett.
A Dzsenifer és társaitól pedig mérföldekkel jobb.
10/24 anonim válasza:
Nem, mert nincs benne fura átírás, teljesen normális. Inkább az a gáz, mikor ilyen Zsaklin, Dzsásztin stb. Itt nem csinálnak ékezetes betűt semmiből és nem írnak át egy hangot sem olyan betűre, ami csak a magyarban létezik (zs, dzs). De különben a fentiekhez is csak idő kell szerintem, pl. a Zsanettet is mindenki meg szokta már, pedig ha belegondolunk az is ugyanolyan kaptafára készült katasztrófa súlytotta név, csak már rég használjuk, így mindenki megszokta, hogy Zs. De a Lizander az tényleg teljesen normális. Kicsit külföldies, de nem zúzza porrá az átírás, az y-os neveket még külföldön is írják i-vel is, attól függ kinek mi tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!