Miért szólnak bele ha én így szeretném nevelni a gyerekemet?
Miert pont 2 hos koraig ne puszilgassak? 3tol mar pont lehet? Arra is van elved, hogy mikortol viszed jatszoterre, jatszohazba? 18 evesen, nehogy elkapjon vmi betegseget a tobbi gyerektol?
Csokit, nyalokat is csak egy bizonyos ido utan ehet, utana sztorno az elv?
Lehetnek elveid, de a sajat eletedet nehezited meg a baromsagokkal az a baj.
Szerintem 3 éves kor alatt nem olyan nehéz betartani a csokitilalmat. Egyszerűen nem tartunk itthon ilyeneket. Ha hoz valaki, akkor sincs semmi, a gyermekem nem ismeri, kint maradhat a konyhapulton, nem érdekli, mert nem tudja, mi van a csomagolásban.
Bőven ráér ismerkedni az édességekkel. Két év alatt mértékkel sem! ajánlatos a sok bolti karragénes, édesítős, cukros, ízfokozós, aromás vaacokt tolni a gyerekbe. Igen, a Pingui meg a tejszelet, a Dörmi is ugyanez a hulladék.
Rogyási eheti még életében ezeket, ha akarja.
Sajnos ebből még sok vitád lesz a családdal. Nem minden nagyszülő, nagynéni, nagybácsi...képes elfogadni a döntésed és sokan inkább "házisárkányként" fognak Rád tekinteni.
Mi ritkán találkozunk a rokonokkal, de a mai napig ha Pl a szüleimnél vagyunk, és rászólok a gyerekeimre, hogy mértékkel egyék azt a sütit (általában boltit tesznek ki) ,akkor feszt "hagyjad, had egyék, azért van" . Apróság ugyan, de nem szeretem, ha édességgel tömik tele magukat, egy esetleges hányást megkockáztatva. A főtt kaja persze nem fogy akkor, utána azért hallgathatom anyámat, mert rajtuk maradt a rendes kaja. De a párom mamája is "tipikus nagyszülő" . A dédi vigyázott a gyerekekre a minap. Hozott ezt-azt, ezzel nincs semmi baj. Apránként megkapják ilyenkor. Pl akkor 10 óraira kaphattak belőle, ezt mondtam is. Kimentünk az autóhoz, kB 2 perc volt, vissza mentünk a házba, hát látom, hogy csak nem bírta ki, (9 előtt járt az idő, 10 órai nálunk 10óra, +- 5 perc-ezt is mondtam, és a nagyobbak ismerik az órát) már fel volt bontva amit hozott.... Nem szólok, 82 éves és össze rakom a két kezem, hogy van aki vigyáz a gyerekekre néha, de igen zavaró, hogy tesznek a fejemre. Nem gondolnak bele, hogy nekik milyen volt, csak "jók" (engedékenyek) akarnak lenni, hogy tuti szeresse őket az a gyerek..... Hogy ennek milyen következményei lehetnek, arra nem gondolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!