Kullancs elleni védőoltásról mi a véleményetek? Beadattátok? Mennyi idős a gyerkőc aki megkapta?
Figyelt kérdés
Ajánlott szerintetek beadatni,ha minden nap kint vagyunk a szabadba,vagy fölösleges?2010. máj. 23. 23:05
1/4 anonim válasza:
Ment már belétek valaha kullancs ott, ahol levegőzni szoktatok? Az oltás nem a kullancsok ellen véd, hanem a kullancs által terjesztett agyhártya- és agyvelőgyulladás ellen. Ha nincs a környéketeken kullancs, felesleges az oltás. Mi egész nyáron a kertben, a fűben heverészünk, de még sosem volt egyikünkben sem kullancs, még a macskákban sem. Oltásra inkább akkor van szükség, ha erdőbe jártok túrázni, kirándulni.
2/4 anonim válasza:
Az elsővel kicsit vitába szállnék, mert a kullancs szinte bárhol előfordulhat, nem csak erdőben, a gyerkőc kinn a fűben szedte össze.
Én beadattam, mikor három éves volt, aztán rá egy hónapra az ismétlőt, majd egy év után még egyet, és most 4, és fél éves.
3/4 anonim válasza:
Első vagyok. Ezért írtam, hogy elsősorban az számít, van-e kullancs a környékükön. Nem minden terület egyformán fertőzött az országban. Van, ahol erdőkben is alig van kullancs, máshol a kertek is tele vannak vele. A kérdező tudja, hol lakik.
4/4 A kérdező kommentje:
Pár napja ment a lányom fejébe egy.
Szerencsére 1 órán belül észrevettem és ki is vettem.
Még szinte bele sem kapaszkodott,de nagyon megijedtem.
23 hónapos és ebbe az évben még nem akartam beoltatni,(olyan kicsi még)de most elbizonytalanodtam.
2010. máj. 24. 22:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!