Milyen weboldalakat lehet találni, ahol az autóba való
hordozó fontosságáról van szó?
Figyelt kérdés
A párom kiakaszt, amikor azzal jön, hogy nyugodtan szállítsam a 4 hós babánkat puttonyos autóban (aminek a puttonyán oldalt nincs ablak, így parkolásból ha kiállok, már majdnem volt balesetem, ugyanis egyáltalán nem látni, hogy jön-e valaki, vagy ha bizonyos szögben keresztezik egymást az utcák, akkor sem lehet látni).Vagy, hogy ő vezet, én vegyem ölbe a babát. Ez már majdnem mindennapos vita nálunk, amikor mondom, hogy csak szabályosan, biztonságos hordozóban vinném és olyan autóban amiből ki lehet látni, megkérdezi, hogy miért? És értetlenül és dühösen néz, szerinte hisztizek. Szerintem baleset bármikor lehet, nem fogom kockáztatni a gyerekem életét. Hogy hassak a páromra?
2008. okt. 18. 17:52
1/5 anonim válasza:
Szia! A puttonyos autó milyen? Ezt sajnos nem tudom. Erre a részre majd biztosan reagál olyan, aki ismeri, és tudja, hogy lehet-e benne babát szállítani. Viszont a kresz előírja, hogy a babákat csak az erre a célra kifejlesztett bébihordozóban, később gyerekülésben szabad szállítani. Ölbe venni tilos! Jelenleg csak a 03-as vagy 04-es számú bébihordozók, gyerekülések a megfelelők. ( [link]
-Macska-
2008. okt. 18. 19:12
2/5 anonim válasza:
szia, én úgy tudom eleve büntetnek ha nem hordozóban szállítod a babát, sőt most változott a szabvány is, a régi hordozó nem biztos, hogy jó! A baba ölben szállítása akár életveszélyes is lehet! (gondolj bele, egy ütközésnél mi történhet az ölben tartott babával.... a párod kissé felelőtlen ember)
Ezt a linket találtam, de biztosan van több is... Ne hagyd magad lebeszélni a hordozról! Mi is vettünk új szabványosat pedig 10ezer volt, de ennyit megér a gyermekem élete!
Nem a szabályok miatt kell ülést berakni, hanem azért, hogy egészséges maradjon! Keressenek normális autót!
Boldog babázást kíván 5 hónapos apuka.
2008. okt. 18. 20:09
4/5 anonim válasza:
Szerintem nem passzióból van puttonyos autótok, hanem mert pénzkereséshez kell a kisteherautó. Elég sokan tudunk ilyen autót vezetni, kizárólag megszokás kérdése, hogy pl. nem orral parkolsz be. Baleset nincs ezekkel az autókkal több, mint más, körbe-körbe panorámaablakossal. Feltételezem, hogy kétüléses (kétszemélyes) az autó. Ha te vezetsz és nincs az anyósülésen légzsák, tudod vinni autósülésben magaddal a babát. Sajnos a hármasban való utazásokat egyszerűen el kell felejtenetek. Ha van pénzetek, vegyetek az áruszállító mellé egy személyautót is. Ha nincs, barátkozzatok meg a helyzettel, sajnos a párod se tudja átváltoztatni az autót. Menjetek el gyakorolni az autó vezetését pályára, tolatást, parkolást, stb.
2008. okt. 19. 11:26
5/5 anonim válasza:
A leírásodból nekem úgy tűnik,mintha a párod nem nagyon foglalkozna ezekkel a dolgokkal.Egy cseppet felelőtlen.Neki kézzel-lábbal tiltakoznia kellene az ölben utaztatás ellen,nem ajánlani!Mi van vele?!Azon kívül -VÉGRE-horror összegekre büntetik azt az autóst,aki nem megfelelő ülésben/hordozóban szállítja a babát.A párod azt csinál az életével amit csak akar,de nincs joga játszani egy másik emberével.Pláne,ha egy babáról van szó,aki még csak nem is tudja megvédeni magát.Te viszont megtudod,szóval állj a sarkadra,és ne hagyd magad.Inkább egy kis veszekedés,mint egy életen át tartó sírás...5 hós baba anyukája
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!