Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mérgező babakozmetikumok?

Mérgező babakozmetikumok?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok erről?Az antalvali.com-on olvastam, hogy még a gyógyszertári babakencék is ártalmasak/mérgezőek, mert pl. paraffin van bennük.Szerinte rossz minden babatermék: Nívea,Johnsons,Gabi stb.
2010. máj. 22. 20:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%

Nem ismerem a hölgyet... de lenne egy kérdésem! Esetleg ő ajánl valamilyen alternatív megoldást? Pl. saját terméke.. akkor naná, hogy lejáratja a többit.

Szerintem nem lehet ilyen vészes a helyzet! Gondolj bele, ezek elég régióta jól bevált termékek! Elhiszem, hogy a kínai piacon kapni mérgező babajátékot, akár kozmetikumot, de amiket felsoroltál azok szerintem minőségi termékek.

2010. máj. 22. 20:19
 2/13 A kérdező kommentje:
Bocs azt nem írtam, hogy természetesen ajánl, jó borsos áron.
2010. máj. 22. 20:21
 3/13 anonim ***** válasza:
78%
Szia! Igen, én is olvastam, és sajnos sok benne az igazság, de az nem igaz, hogy csak a drága a jó. Én a babámnak és magamnak is DM-es Alverde dolgokat használok, amit teljesen megfizethető áron lehet kapni! Az a fontos, hogy amit megveszel legyen rajta a BDH pecsét vagyis minősítés, mert az tényleg ellenőrzött és nem tartalmaz káros anyagokat. Jó a Weleda is, és még sok minden más, de az már más árkatagória sajnos.
2010. máj. 22. 20:28
 4/13 A kérdező kommentje:
Hogy néz ki a BDH pecsét?Minden Alverde terméken rajta van?Egyébként popsikenőcs nálunk is Alverde.
2010. máj. 22. 20:30
 5/13 anonim ***** válasza:
44%

Első vagyok. Szerintem akkor egyértelmű a helyzet :-)

Én biztos nem vásárolnék tőle, ha így akarja eladni a sajátják, ennél jobb "kampánnyal" is meggyőzhetné az embereket. Persze az anyákat lehet rémisztgetni, meg teljesen természetes, hogy mindenki a legjobbat szeretné a gyerekének és ha elhisz mindent, amit olvas, akkor meg is veszi tőle... nem túl tisztességes.

Amúgy persze igaz, amit a második válaszadó írt, hogy nagyon meg kell nézni, hogy mit veszünk, de ezeket az ismert márkákat/termékeket már rég betiltották volna, ha rossz lenne.

2010. máj. 22. 20:33
 6/13 anonim ***** válasza:
Nincs minden Alverde terméken. A termék elejére van nyomtatva BDIH.
2010. máj. 22. 20:34
 7/13 A kérdező kommentje:
Én is éreztem, hogy valami sántít nála...közben utánanéztem az Alverdének, jókat írnak róla.
2010. máj. 22. 20:46
 8/13 anonim ***** válasza:
55%

Én is ismerem a honlapját. Kozmetikumokat is elemez név nélkül az összetétel alapján. Próbáld meg amiket használsz beküldeni elemzésre. Sajnos szerintem igaza van, az egész szépségipar és gyógyszeripar arról szól, hogy eladni a terméket minden áron...

Szóval ezeknek nem jó, ha valakinek természeténél fogva szép a bőre és ha a gyógyszer tényleg gyógyít és ha alternatív megoldásokhoz nyúl az ember...

2010. máj. 23. 07:29
 9/13 anonim ***** válasza:
Első vagyok megint. Utolsótól kérdezném, hogy akkor miért terjednek egyre inkább a homeopátiás - és bio szerek?
2010. máj. 23. 11:51
 10/13 anonim ***** válasza:

Szia! Tegnap elfelejtettem írni, hogy a tudatosvasarlo.hu-n sok érdekességet találsz, többek között baba dolgokról is.

| Tudatos Vásárló

Az amerikai Környezetvédelmi Munkacsoport (Environmental Working Group) felmérése szerint egy átlagos amerikai gyerek naponta 61-féle kozmetikai adalékanyaggal találkozik, melyek közül 27 ártalmas lehet az egészségére.

A vizsgálat során 1700 gyermekeknek szánt termék adalékanyagait vizsgálták, melyek 77 százalékának nem vizsgálták a gyermekekre gyakorolt esetleges egészségügyi hatását. A felmérés megállapításai szerint a gyermekek háromnegyede heti rendszerességgel van kitéve a testápoló készítmények használatából fakadóan allergén, idegmérgező, vagy a hormonrendszert károsító hatású anyagoknak.

Számos termék annak ellenére, hogy természetesnek vagy gyengédnek volt titulálva, allergén, szem- és bőrirritáló hatású összetevőket tartalmazott.

A vizsgálatok szerint az újszülöttek vannak a legnagyobb biztonságban, hiszen őket csak 18 adalékanyag veszélyezteti, míg a kisiskolások átlagosan már 30 bizonytalan hatású összetevővel találkoznak.

Nem szabad elfelejteni, hogy a gyermekek a felnőtteknél érzékenyebbek a káros adalékanyagok hatásaira, mivel bőrük vékonyabb, és azon keresztül a különféle vegyi anyagok könnyebben a testükbe jutnak. Féléves korukig az agy védőrendszere (vér-agy gát) sem fejlődik ki még rendesen, és ebben a korban az anyagcseréjük is intenzívebb, ami miatt a levegőből is több káros anyag kerül a szervezetükbe.

A felmérés az amerikai piacon megvásárolható termékeket vizsgálta a helyi fogyasztói szokások alapján, de azok megállapításainak nagyobb része feltehetően hazánkban is megállja a helyét.

A felmérést végző civil szervezet útmutatót készített a gyermekük egészségéért aggódok számára, amely elérhető az EWG honlapján.

2010. máj. 23. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!