Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Élet a baba mellett? Írnátok...

Élet a baba mellett? Írnátok tapasztalatokat?

Figyelt kérdés

Decemberben kezdünk a baba projecktbe.

A kapcsolatunk a pàrommal tökéletes,ezzel nincs gond!

Viszont! Mi lesz a baba születése utàn?

Én jàrok edzeni,lovagolni stb... Utàna màr ugye ez nem lesz...

Kicsit félek.

Írnàtok tapasztalatokat? Milyen az első pàr hónap? Annyira 'szörnyű' mint azt meséli egy pàr anyuka?

Köszönöm a vàlaszaitokat!

25n

2017. júl. 24. 16:58
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
77%
Hát első válaszoló te egy idióta vagy! :D Francnak írsz egyáltalán másnak választ ha ilyen paraszt vagy... A lovagolás igen is jó sport :)
2017. júl. 24. 21:29
 12/23 anonim ***** válasza:
37%
imadjuk a gyereket.hianyzik ha csak boltba elugrunk es a nagyi vigyaz ra.energiabomba,ki tudja akasztani az embert.az első par honapban nem tudatosan de probaltuk elni a korabbi eletunket.de feladtuk,mindent.a gyerek betört minket.lehet jobb lett volna ha az elején megadjuk magunkat:))a teljes eletetek at fog alakulni.volt egy életed amiben azt es akkor amikor csak akartad azt csinaltal amihez kedved volt.a gyerek szuletese utan ezt a szabadsagot egy jo idore felejtsd el.minden ő körülötte fog forogni,mindent hozzá fogtok igazitani.otthon leszel, faradt leszel,izgulni fogsz mindenert ami a gyerekkel kapcsolatos.neha visszagondolok a regi eletemre es semmi nem maradt abbol.a prioritas teljesen mas lett.de nincs benne kenyszer, egyszerűen minden atalakul.
2017. júl. 24. 21:43
 13/23 anonim ***** válasza:
67%
Attol fugg, milyen babat kapsz. Az enyem jo alvo, de fronterzekeny. Igy csak akkor vannak rossz napjaink, ha front van. Nem hasfajos, nem nyugos. Ma pl parom reggel kitakaritott, felmosott gyorsba aztan pihentunk a gyerekkel. Delutan o a kertben volt, en foztem. Ugy, hogy ebren volt. Minden nap megyunk setalni a babaval es a kutyaval illetve minden nap kapok egy szabad orat amit en azzal szoktam tolteni, hogy furdok es olvasok a kadban. Havonta fodrasz, kozmetikus/kormos. Havonta,mikor a fodraszhoz megyek, veszek egy par uj ruhat. Havonta egyszer ki is mozdulunk, pl anya ma kerdezte tolem, hogy mikor visszuk mar az unokajat (2 honapos) mondtam, hogy 6-an, ha jo nektek, mert baratnomnek (egyetlen baratnom) szulinapja lesz es elmennenk harman bulizni. Tehat havonta 2 nap szabad, egyszer van egy honapba nagyijaval, de valtozo, hogy mennyit. Van amikor 2 orat, van amikor egy fel napot, most egy ejszakat lesz nala. Non stop en vagyok vele, kell ez a 2 nap. En ugy tartom, szepnek kell maradni szules utan is, hiszen a ferj nem egy penzforras, es sok no ott rontja el, hogy csak Anya lesz es elfelejt No lenni utana pedig itt keseregnek, hogy megcsalta a parjuk. En szeretek szepnek lenni, olyan anyuka vagyok aki magassarkuban tolja a babakocsit. De olyan anyuka is vagyok, aki siman bemegy egy szexshopba is. Olyan anyuka vagyok, aki neha lusta es szarik mindenre, csak a babaval van, maskor pedig patent rend van, fozve is van es a babaval is foglalkoztam sokat... olyan anyuka vagyok, aki siman olvas a medenceben amig a babaja az arnyekban pihen. De tenyleg attol fugg MINDEN, milyen babat kapsz. Amikor front van, wcre is alig tudok kimenni de mas baj nincs. Magatol alszik, 3 orankent eszik. :)
2017. júl. 24. 21:43
 14/23 anonim ***** válasza:
54%

A kisfiam 2,5 éves, és én is rettentő sok rémtörténetet hallottam arról, hogy majd mennyi mindent fel kell adnunk, megszűnik az életünk (a férjemnek egy kollágája konkrétan azt mondta, most tette tönkre az életét :), hullák leszünk a kimerültségtől stb.

Ehhez képest nekünk nagyon könnyen ment minden, a fiam jó alvó (egyébként mi próbáltunk vele egy napirendet tartani, ami nagyon bevált), jó evő, esténként van közös időnk a férjemmel. Tudunk együtt utazni, most már 1-2 napot szívesen alszik a nagyszülőknél is. Közben mindketten megtartottuk a baráti körünket, akikkel rendszeresen találkozunk, külön-külön is. Szóval nem törvényszerű, hogy annyira nehéz legyen, sok múlik rajtatok is.

Ráadásul sokan vannak, akik mintha "ellendrukkerek" lennének ebben - ha azt mondod, minden rendben, akkor jön a siránkozás, hogy nem baj, majd ha a foga jön, semmit nem alszotok... vagy majd ha hasfájós lesz... vagy na majd akkor a dackorszak teljesen kikészít... Hát, nálunk eddig egyik se jött be, köszönjük, szuperül vagyunk :) Persze néha nehéz, és én úgy mondom, hogy sok szervezést igényel, de abszolut megéri!

2017. júl. 25. 08:51
 15/23 anonim ***** válasza:

1-es válaszoló hallgattál volna bölcs maradtál volna.

Miért kell reklámozni a totál tudatlanságodat?

2017. júl. 25. 10:19
 16/23 anonim ***** válasza:
90%

Saját tapasztalat:

A terhesség gondtalan volt, a szülés lassú, de gondtalan.

Az első hónapok nyűgösek voltak, sokszor ingerlékenyek voltunk a nemalvás miatt, sokszor veszekedtünk. Aztán miután rendeződtek a dolgok, mindenki lehiggadt, boldogan babáztunk. A párom dolgozik, késő este ér haza, így napközben általában programokat csináltam (és csinálok is) a fiammal, mint sétálás, kávézók, baba programok, városi fesztiválok, bármi. Este pedig együtt a család.

Eleinte nem nagyon tudtam beosztani az időnket, nem mindig volt főtt étel, ment a lakás, de 3 hónapos korára már mindent be tudtam osztani, hogy kész legyen.

Viszont ami nehéz volt: visszatérni a házas élethez. A párom igényelt, de én fejben nagyon máshol voltam mindig. Ez egy nagyon kényes téma, sokan nem beszélnek róla, de fontos előre készülni rá, ha esetleg nálatok is előfordulna a libidó csökkenés, tegyetek ellene, foglalkozzatok vele. Mi még mindig küzdünk..

Most tartunk 7 hónapnál. Nagyon sok mindent meg tudok csinálni mellette. Napközben kirándulunk, mászkálunk, este végig alussza az éjszakát, önállósodik, mászik - megállíthatatlan.

A család boldog, a baba boldog, de ami más: hogy esti programokat nem nagyon tudunk csinálni ugye, libidó gondok vannak és mindent előre kell tervezni. Legyen az az együttlét vagy utazás, bármi.

Nem nagyon görcsölünk dolgokon, nem változtattunk az életünkön. Csak most már hárman vagyunk.

Mindig lesz lemondás, de amint elhagyjátok a féléves kort, már minden nagyon rugalmas lesz. Főleg, hogy ahogy nő, egyre ritkábban eszik majd, egyre kevesebbet alszik majd. Eleinte a 2-3 órás megéhezés miatt, mi sem tudtunk nagyon messzire menni a lakástól :D Sajnos tápszeres.. Most már berakok egy üveges hamit és az erdő közepén is meg tudom etetni. A cicisek könnyebben oldják ezt meg :)

2017. júl. 25. 10:24
 17/23 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a vàlaszaitokat!

Néha én is ùgyérzem hogy nagy része a dolgoknak csak ijesztgetés :)

Kicsit megnyugodott a lelkem.

Mondjuk az biztos nagyon fog zavarni hogy fut a lakàs,de inkâbb a csalàd legyen boldog mint a lakàs csillogjon :)

2017. júl. 25. 11:59
 18/23 anonim ***** válasza:
Nekem mindenki azt mondta, h állandóan bőgnek a csecsemők. Erre kaptam egy olyan jó kislányt, h hihetetlen. Alig bőg, 3 óránként eszik, utána alszik. Éjszakát szinte végigalussza. Azt csinálok mellette, amit akarok és az egész család szívesen segít. Én nem értem, h miért nem tud valaki fürödni sem, ha folyton bőgne, akkor is le lehet zuhanyozni. Majd meglátod neked milyen gyerek jut, előre ezt úgysem lehet tudni.
2017. júl. 25. 14:17
 19/23 anonim ***** válasza:
Nekem modt a második sirt sokat. Hidd el azt is meg lehet szokni. Mostmár nagyon jo baba. 6 honapos. Az első gyerekem evett aludt szinte 6 honapig. A sogornőm nem szoptatott. Egyböl tápszeres lett. Lehet neki van igza mert egyből le tudta passzolni. Oda megy ahová akar. Én még most is szoptatok. Igy azért nem olyan szabad vagyok. És nincs segitségem sem. A férjem sokat dolgozik.
2017. júl. 25. 15:24
 20/23 anonim ***** válasza:
33%
nekünk 8 hónapos a babánk hát mit ne mondjak.. ha arra gondolsz, hogy jut-e időnk erre-arra akkor azt kell mondanom szinte semmire. közös programokat már el is felejtettem, csak a baba van a központban. imádom viszont a fiamat, de én az apja vagyok és nekem baromira sok még ez az egy gyerek is. többet biztos, hogy nem vállalok már, mert ez a 8 hónap így hogy segítségünk nem sok van, hát eléggé fárasztó... szóval készülj fel a nehezére, sok sírás, rívás lesz ott
2017. júl. 27. 23:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!