Volt, hogy szinte semmi sem ízlett a babádnak a kóstoltatáskor?
A Te babád hanyadik nap után nem fintorgott már?
Ha így haladunk nem tudom mikor fog annyit enni, hogy egy étkezést kiváltsunk, most kilátástalan a helyzet a babám reakciója alapján.
Szia!
Én is kilátástalannak láttam eleinte.
Egy-két hét telt el, és már egy egész üveggel megeszik egy evésre szinte mindent.
5 és fél hónapos.
Kedves 13:05!
Leírnád, hogy Te mit milyen sorrendben kóstoltattál a babáddal?
Gyümölcslével kezdtem kiskanállal. Sütőtök lé, baracklé stb..
Utána bébidesszert banán-őszibarack.
Alma, barack, aztán a kettő kombinációja.
Utána jöttek a zöldségek. Paradicsomos krumpli a kedvence.
De már eszi a pulyka őszibarackot is.
Mindig kóstoltattam vele pár kanállal, nehogy allergiás legyen valamire. Utána adtam azt ami már bejött.
Eleinte mindent kiköpött.
Volt, hogy kétségbeesve sírt hogy mit akarok :-)
A szívem majd meg szakadt. Rohantam csinálni a tápszert.
Akkor még nem gondoltam, hogy ilyen hamar belejön.
4,5 hónapos volt a fiam és tápszeres mikor belevágtunk. én így csináltam és büszkén mondhatom, h teljesen bejött:)
1. nap: 2 kk. almalé
2. nap 4 kk. almalé
3. nap. 8. kk alamalé
ez csak azért, h ismerkedjenaz ízekkel, h létezik a tápszeren és a vizen kívül más íz is. ezt megcsináltam még a körte levével is ha jól emlékszem.
ezeket 10órai előtt adtam neki, aztán jött a tápszer.
amikor a körtelé kóstolásával is kész voltunk, jöttek a pépek:
alma: 1. nap 2 kk
2. nap 4 kk
3. nap 4 kk - itt már 30 mili tápszerrel kevesebbet kapott az alma után
4. nap 8 kk - 60 milivel kevesebb tápszer
5. nap egész adag. - nem kapott tápszert és kiváltottam a 10órait. a következő gyümölcsből kapott szintén 2 kiskanállal és aztán ette az almát. az alma mennyiségét mindig annyival csökkentettem, amennyivel a következő gyümölcsét emeltem.
a fiam is üvegeseket kajált, azokat kapta, amik 4 hónapos kortól adhatók. ezeket variáltam. mikor márevett mindent, amit 4 hónaposan lehetett. 1 kaja kiváltása után 2 hétig nem váltottam ki másikat, hagytam, h a gyomra szokja a dolgot:)
ezután jött pont így az ebéddel, azt a zöldségekkel csináltam végig. kb 5 féle zöldség után következtek a huikás bébikaják is. így már az ebéd is ki lett váltva. ezzel is vártam aztán jó 2 hetet, h a gyomra szokja. hozzáteszem, én mindig de. kóstoltattam, tehát ilyenkor a 10órai volt zöldség és az ebéd gyümölcs. mikor kivátottuk az ebédet is, akkor megfordítottam, és 2 hétig hagytam, h szokja. (közben mindig bővítettem a kaják sorát amivel lehetett).
aztán jött a tejpép, szintén de. pont mint a többivel, én azt is bevezettem. amikor ezt kóstolta, akkor a főzelék volt délben, a gyümölcs uzsira. mikor ebből is teljes adagot evett, akkor kicseréltem ezeket is, és 8 hónapos korára így evett:
reggel tápszer,
10órai gyümölcs, aztán jöttek hozzá a joghurtosak, kekszesek...
ebéd: husis főzelék
uzsi: tejpép
vacsi: tápszer.
remélem érthető:)
sok sikert mindenkinek, aki most próbálkozik vele:)
az én fiam kb. 9 hónapos koráig gyakorlatilag 2 kanálnál többet SEMMIBŐL nem fogadott el!
Majd utána kicsit változott, de ma is irtó rossz evő 16 hónapos.
Mennyi idős a babád. Ha nagyon nem megy a kóstolás sem, főleg ha sír, tiltakozik, elfordítja a fejét, többféle ételtől is, akkor nem szabad eröltetni. Még nem érett meg a hozzátáplálásra. Hiába mondják hogy mikor "kell" elkezdeni, nem minden babánál ugyanakkor jön el ez az idő.
Első lányommal én is kínlódtam 2-3 hetet 4 hónaposan mert tápszeres volt és kezdeni akartuk a hozzátáplálást. Aztán feladtam, mert üvöltött, és úgy döntöttem leszarom ki mit mond. 7 hónaposan már elfogadott 5-6 félét. Nem lett egy jó evő, de van pár dolog amit mindíg megeszik.
A kicsivel már nem így csináltam. Ő 6 hónapos. Szoptatom, de mindíg félek hogy kevés lesz a tej, így próbáltam 4 hósan kóstoltatni. Mikor láttam hogy nem akarja akkor abbahagytuk, nem eröltettem. 5,5 hónaposan próbáltuk újra, mikor már követelni kezdte, az asztalnál hogy ő is kóstolni akarja a kajánkat. (Szó szerint reszket és üvölt a kajáért mikor meglátja a kezemben) Mindent megeszik, az almát kivéve.
Amúgy másban is ezt tapasztaltam, hogy felesleges eröltetni bármit is, mindegy mit mondanak a többi anyukák, és a védőnő stb. Ha amúgy egészséges a gyerek, akkor úgyis mindent akkor fog normálisan csinálni ha megérik rá.
Én nem adtam kanalat vagy poharat a 8-9 hónapos lányom kezébe mondván had szokja, és közben összekeni az egész konyhát, viszont mindíg ügyeltem hogy ne legyen tiszta maszat, hogy azt szokja meg hogy enni tisztán kell. 1,5-2 évesen gyönyörűen ivott pohárból, szinte 1-2 nap alatt megtanulta, és kanállal evett, minimális maszatolással, de azt is maga ment a törlőért és feltörölte. 2,5 évesen 1 hét alatt lett nappalra szobatiszta. Ezen sem görcsöltünk előtte. A kaki még pelusba megy, tudna WC-be is de nem akar. Szerintem ez is meg fog oldódni.
Lényeg hog a gyerekhez kell igazodni, nem a könyvekhez.
Nem sír! Azért annyira nem erőltetném neki. 2 napig adtam neki sütőtök levet, az tetszett neki, ma és tegnap pépet próbáltam, de csak tartogatta a szájában. Arra gondoltam, hogy az állaga új neki, az nem tetszik, holnap majd meglátjuk. Ha holnap sem tetszik neki, megpróbálom az őszibarackot, hátha az ízlik neki.
Vashiányos, ezért kezdjük 4 hósan és már sajna nem szopizik. De a tápszer se nagyon csúszik, szóval biztos nem lesz nagy étvágyú később sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!