Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek mennyire lenne...

Szerintetek mennyire lenne ésszerű gyereket vállalnunk ilyen anyagiak mellett?

Figyelt kérdés

Én nemrég kezdtem el dolgozni,nettó 250.000-et keresek,a párom 2 éve dolgozik ő 450.000-et. Mindketten kapunk cafeteriát.Albérletben lakunk,az sok pénzt el visz.Autónk nincs. Egyetem alatt a párom tartott el,sokat szórakoztunk,félre nem tudtunk tenni. Most ez nyilván nem lesz gond,de én nagyon szeretnék gyereket.Szerintetek ostobaság lenne most nekiállnunk? Ki tudja mikor lesz meg minden,de stabilan élünk így is. Valószínűleg megoldható. Várom a tapasztaltabbak válaszát.

23l

2017. júl. 21. 19:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
42%

Mivel fiatal vagy, én egy évig összehúznám a gatyeszt, megpróbálnék 4-5 milliót megspórolni, mert ennyi pénzből simán meglehet, max. lejjebb adtok az igényekből és elmentek kisebb albérletbe. Aztán elkezdnénk próbálkozni, majd hitellel lakást venni, közben fizetnénk mondjuk fundamentát, amit majd bele tudunk fizetni a hitelbe.

Ha mondjuk 28 éves lennék, akkor nem érdekelne, hogy nincs saját lakás.

2017. júl. 21. 19:57
 12/23 anonim ***** válasza:
45%

Hát igen azért az egy év munkaviszony ahhoz h normális CSED-GYEDet kapj kell.

24 évesen nem lesz még későn a baba

Addig gyűjthettek is,hiszen Ennyi pénzből kell tudni félrerakni

Mi is autó nélkül vagyunk és a gyermekkel sem érezzük hátrányát!

Albérlet nem gáz,nem tudom miért kell lenézni azokat az embereket!?külföldön nagyon sokan bérelnek,sose tudni hova sodor a szél.csak a magyarok ilyen röghöz kötöttek!

2017. júl. 21. 21:25
 13/23 anonim ***** válasza:
63%
Én még várnék egy kicsit, hogy legyen megtakarítás, még nagyon fiatal vagy, bőven belefér 2-3 év, akár több is. Én a helyetekben rágyúrnék a saját lakásra, de minimum egy nagyobb megtakarításra. Alapvetően nem gáz az albérlet, ha 30 lennél azt mondanám vágj bele rögtön, de így én várnék.
2017. júl. 21. 22:20
 14/23 anonim ***** válasza:
0%

Bocsanat az offert, de megkerdezhetem, kedves Kerdezo h mi a szakmad? Erdekelne, hogy palyakezdokent, mivel lehet ilyen magas fizetest kapni? Ez kb 400.000.- brutto, ugye?

En 450.000.-t keresek (brutto), 18 eve dolgozom. :-S

Koszi ha valaszolsz!

A kerdésre valaszolva, en siman bevallalnam ennyi fizetessel a babat, de csak ugy h ha megvan az egy ev munkaviszonyod, hogy kaphass gyedet!

2017. júl. 21. 23:40
 15/23 anonim ***** válasza:
56%
Aki 250ezret keres nettó annak majd egy százas ugrik per hó a gyeddel. Mi ezért vártunk a gyerekvállalással egy évet, hogy ezidő alatt megalapozhassuk azt ha GYED idején történne bármi (váratlan nagy kiadás, betegség, munkanélküliség). Most legalább a pénz miatt nem kell aggódni.
2017. júl. 22. 08:16
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
A helyedben még vàrnék, és kicsit spórolnék, hogy lehessen saját lakás, autó. Bár én is 23 éves vagyok, lombikozunk, de mi más helyzetben vagyunk.
2017. júl. 22. 08:43
 17/23 anonim ***** válasza:
77%

Bár nem tudom mennyi a kiadás,de ez a bevétel bőven elég kell legyen,sőt...

Én várnék még egy évet,addig dolgoznék,és a te fizetésed egy az egybe félreraknám.450 ezerből ki kell jönni,és számold össze mennyi jön össze ha te egy évig félre rakod a fizud.

2017. júl. 22. 10:43
 18/23 anonim ***** válasza:
51%

Albérletbe én sem szülnék. (sokan lehurrognak, de akkor sem)

Ha megvan az 1 éved a gyed-hez akkor nem olyan gáz ha jön a gyerek. Egyébként mióta vagytok együtt? Nem vágysz rá, hogy ne "csak" a párodnak szülj, hanem pl a férjednek?

A kérdésedre a válasz röviden: persze, amit leírtál simán megoldható lenne, az is megoldja akinek csak 2 minimálbéres fizetése van. Kérdés, mekkora az igényed arra, hogy jól élj a gyerekeddel. Nyilván sose lesz olyan hogy minden meglegyen, de van egy szint amit jó elérni egy babához.

Te úgy érzed megvan a szint amit igényelsz?

2017. júl. 22. 10:47
 19/23 anonim ***** válasza:
77%
Simán vállalható! A baratom (26 éves), most költözött el egy másik városba, a szülei meg egy kisebb albérletbe. Nincs azzal semmi gond, hogy valaki alberletbem lakik, kivéve ha gyakran költöznétek. A gyerek biztonságérzetéhez nagyon fontos az otthon.
2017. júl. 22. 11:07
 20/23 anonim ***** válasza:
29%
14-es válaszolónak: nyilvan nem tudom, hogy a Kérdező mivel foglalkozik, de pl. Pesten multik pénzügyi szolgáltató központjaiban (shared service centre), gazdasági végzettséggel, egy/két idegen nyelv erős ismeretével 350-400 bruttó kezdő fizetést le lehet akasztani. IT-s és gépészmérnök ismerőseim szintén ekörüli (vagy még kicsit magasabb) bruttó fizuval kezdtek. Bankok központi irodáiban front office pozíciókban (pl. kiemelt ügyfelek kezelése, projektfinanszírozási területek) szintén ilyesmi kezdő fizuk vannak.
2017. júl. 22. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!