Leírnátok milyen volt az utolsó pár hónapotok terhesség végén és az első pár hónap a babával?
Milyen volt az utolsó trimeszter, milyen volt a szülés, milyen egy kisbabával az élet.
Ne csak a szépet, a rosszat is.
A lányomnak szeretném megmutatni a kérdést aki nagyon korán esett teherbe és nem fogja fel mivel jár ez, mik az árnyoldalai, rám-ránk pedig nen hallgat.
Egyedül lenne kemény..
Amikor a doki pl azt mondja terhesvitaminon felül szedj plusz folsavat mert valami eltérést lát és nincs rávalo.
Amikor szeretnél down szűrest de 35 év alatt 30ezerbe kerül es reménykedsz inkább hogy semmi baja.
Amikor az első két D-s Uh s képet nincs kinek mutatni aki veled örülne. Babamozirol meg a netes videokat nézheted csak, mert az is 20 ezer felett van
Amikor vásárolni sem akarsz mert nincs miből. Aztán veszel használt kiságyat használt matraccal a saját gyerekednek..
A szüléssel lehet az életed is feladod es anya leszel. Nem fogja senki a kezed max egy nővér, mert egyedul csak te akartad őt
Amikor felirják a kötelező lázcsillapitokat, vitamint és nem váltja ki senki.
Amikor már nincs tej de tápszerre sincs pénz es sir a baba es vele sirsz.
Vagy amikor a fürdővizet készited, mosol főzöl nincs aki felvegye és szegényke csak várja a segitséget.
Amikor a szüles utáni depresszio luxus.
Amikor sirva babaként adod bölcsibe hogy éhbérért dolgozz.
Amikor csak a te gyereked nem tud állatkertről, cirkuszrol, de egy apárol, testvérről sem mesélni.
Ezt mind mind hidegvérrel, kitartással kell végigvinni, mig más nők ferj mellett, családban is feladják, nem birnak szoptatni, pszichologushoz járnak, idegbeteg modon nevelnek, semmit nem olvastak babagondozasrol, gyermeklélektanrol, babakommunikáciorol, balesetek esetén csak bőgni tudnak, segiteni nem, mert már ott feladták, hogy napi 3-6 ora alvástol kiborulnak
Éspedig a legszebb dolog az anyaság a maga viszontagságaival, de ezt csak igazi lélekben felkészult, erős anyai sziv képes csak megélni. Kevés az aki nem meneküloutat keresi hogyan léphessen le gyerek mellett.
Te az a nő vagy akinek a gyereke 15évesen esett teherbe meg csitrizet?
Off
Csak nekem tűnik fel, h mennyi kamu kérdés van? Habár lassan vége a nyáriszünetnek.
Nem pont erre a kérdésre gondolok
Én vagyok, sajnos nem kamu kérdés bácsak az lenne.
Várok még történeteket.
De nem is értem, h ehhez miért kell más ember tapasztalata. miért nem ülsz vele normális hangnemben megbeszélni vele, h ő mit gondol, vár el gyerekvállalásról szerinte milyen lemondásokkal jár és mennyi kiadásokat..amikor,
elmondta akkor elmondhatnád a naturisztikus valóságot természetesen nem szemrehányóan fontos, h itt is a megfelelő hangnemben történyen a beszélgetés. Hiszen egy 15éves kislány még azzal sincs tisztába, h rezsire mennyit kell költeni vagy egy havi pelenka adag mennyi.
Az a baj, hogy nem hallgat se rám de senkire a családban, még a gyerekkori legjobb baránőjére sem.
Van fiatal pároknak "szülésfelkészítő" tanfolyam. Megtanítják pelenkázni, beszélnek a szülésről, felkészítik lelkileg, de oda sem akar elmenni.
Én is leírom bár nem sok rossz van benne :)
Végig imádtam a várandósságot és élveztem h mennyire jol bírom!semmi panaszom nem volt 7 hónapot dolgoztam ami fizikai munkát felent
Az utolsó kettőt pihentem(már amennyire lehet pihenésnek mondani mivel a munkahelyen is állandó menesben pörgésben voltam igy jártam mindenfele az utcsó két hónapban is)
Nekünk nem igazán kellett venni semmit mert annyi gyermek van a családban h volt mit örökölni(ha mindent magunk kellett volna megvenni az aztán zsebbenyúlós lett volna!)a Férjem mindig elkísért a vervetelekre a magánorvoshoz ultrahangra.nagyon féltett engem végig!alvásokkal étkezéssel energiával nem volt gond :)
A szülést indítani kellett sajnos aminek császármetszés lett a vége ami sajnos nagyon rosszul esett nekem(mivel a babának csökkent a pulzusa).oxitocint kaptam tágító kapszulát és kézzel való tágítás is volt(na az....huu alig bírtam ki) jöttek a fájások a kúp a székletürítéshez aztán burokrepesztes és a nyomás ahol jött minden amit el lehet képzelni csak a baba nem.préselték a kisbébimet de Ő nem akart kijönni.majd telefon és toltak a műtőbe ahol a fájások közepette beadták az érzéstelenítőt amit felreszúrtak mindent éreztem majd kivették a babát és elaltattak!
Katétert is kaptam természetesen :) aztán 5 nap migrenes fejfájás ami azt jelenti h csak veszesetben keltem fel(pisilni) fekve ettem és ittam.4 hétig tartott a sebem fájdalma Mostmár viszketni szokott csak.
Azt tudom mondani h erre(szülés részére) nem lehet felkészülni hiába olvas el az ember 1000 féle sztorit mindenkié más.
Kitartást a lányodnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!