Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a nagyszülőknél vagyunk,...

Ha a nagyszülőknél vagyunk, minden étkezés előtt benasiztatják az fiúnkat. Hogy lehetne ezt megakadályozni?

Figyelt kérdés

Az hogy megmondjuk nekik, hogy ne tömjék a gyereket, felesleges...próbáltuk már.

A kisfiúnk nagyon jó evő, 20 hónapos. Nincs gond az étvágyával, a súlyával. Nem finnyás, mindent megesz. Viszont nálunk nincs nasi 0-24 órába. Rengeteg kisgyerekes családnál látjuk ezt, hogy miközbe játszik a gyerek, ott a keksz, ropi és egésznap eszeget.

légyszi ne essetek nekünk, nem arról beszélek hogy nem eszik ilyeneket a mi gyerekünk, és nem is koplaltatjuk! :D 5-6x eszik egy nap, és két étkezés között nem nasizunk feleslegesen (mi se.)

De ha a nagyszülőknél vagyunk, rendszeresen az van, hogy ott van a másik unoka is (aki rossz evő, így egésznap csipeget..) elérhető magasságba ki van téve a süti, a pogácsa, a pufi.

És amíg a rossz evő unokatesó eszik 2 falatot, az én kisfiam feleszi a fél tál pogácsát, dél előtt 20 perccel. Nyilván ebéd közbe már nem éhes, és így én se tudok enni,mert kínlódik ebéd közbe, nem marad a helyén, jól van lakva, menne játszani ( a ház tele van lépcsővel, így ott kell mellettük lenni folyamatosan)

Szóval kicsit ezzel engem "szivatnak" meg, mert így énse tudok normálisan enni,mert a gyerek után futhatok.

Ha szólok nekik, hogy esetleg nem-e lehetne eltenni a pogácsát, ebéd előtt 10 perccel, hogy a gyerek ne azzal lakjon jól?! Akkor visszaszólnak h a másik unoka is eszeget, nem veszik el a gyerekektől a kaját :S

Eszik a mi kisfiúnk is kekszet, sütit, meg ilyesmiket, de akkor az az uzsonnája, és nálunk nincs az hogy reggeltől estig kint van a rágcsa, és megálllás nélkül enne. Majdnem minden hétvégén ott vagyunk a nagyszülőknél, és így annyira szívás,mert a gyerek egész nap eszeget, aztán mikor le kéne ülni az asztalhoz, cirkuszol :S

A másik, hogy ha a nagyszülők jönnek hozzánk, akkor 11órákkor beállítanak egy nagy adag csokival, hogy "kisunokám, ezt neked hoztam! kibontsuk?" És ha én ezért szólok, hogy esetleg ne ebéd előtt.. akkor megint csak az a válasz hogy "jaj, ugyanmár..."

Hogy tudnám ezt megoldani?

2017. júl. 19. 21:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
2017. júl. 19. 23:33
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is jóétvágyú gyerekem van (2,5 éves), de nem a családot nevelem, hanem a gyereket. Mondd meg a kisfiadnak, hogy nem ehet ebéd előtt fél tál pogácsát. Egyet elmajszol és mindjárt ebéd.

Mi sem pakolunk el a vendégek elől mindent, mert gyerekünk van, hanem megtanítom, hogy nekik mit szabad. Az sem befolyásol, hogy ilyen alkalmakkor más mit enged meg hasonló korú gyerekének.

2017. júl. 20. 06:00
 13/18 anonim ***** válasza:
Tanuljon meg cukor nélkül sütit csinálni, amikor titeket etet. Azt kell megértenie, hogy ezzel rosszat tesz, és nem jót.
2017. júl. 20. 11:53
 14/18 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
Először is az én gyerekem akkor ehet édességet, ha én azt mondom.Vagy a férjem, nyilván. A minap kapott egy túrórudit uzsonnára, kicsivel utána érkezett anyukám, Dörmi, piskóta...és " hadd kapjon belőle!" Megmondtam, h nem, mert most evett édességet. " De hadd kapjon, h tudja, h ezt a Mama hozta" Mondtam, h nem, és higgye el, h holnap is meg fogja érteni, h ez a Mamától van. / 3 éves/. Vemdégségben sem engedem, h ilyesmivel telezabálja magát. Ritkán megyünk, engedékenyebb vagyok, mint itthon a hétköznapokon, de van egy határ, és azt én szabom meg, nem a házigazda. A helyedben látványos tettelre szánnám magam. Első körben lehet, h az izgő- mozgó gyerekemnek azt mondanám a frissen tálalt leves mellől, h " Semmi baj, menj nyugodtan, a nagyi szívesen megy veled, ugye Anyuka??". Hát milyen nagyi az, aki az imádott unokájának erre nemet mond? Egye ő a kihűlt ebédet , ha már nem fogja fel csupa jószándékból, amit kérsz. A másik, amit tennék, h igenis nem elérhető magasságba tenném a nasikat. Rosszulevő Döncikének adnék egyet nyammogni, egyet az én gyerekem kezébe is, és ebédig viszlát. Perszehogy rosszul eszik az, aki minőségi étel helyett nasikkal telepakolja a hasát, h ez memnyire ártalmas, arról a kisgyerek szüleivel komolyan elbeszélgetnék. Vagy legalább megkérném őket, h az én gyerekemet illetően legyenek partnerek. Ha ezek egyike sem hoz eredményt, akkor viszont csak harangszóra mennék, ebédre, h ne legyen idő előtte nasizni.
2017. júl. 20. 12:18
 15/18 anonim ***** válasza:
Az en nagyszuleim is ilyenek voltak, es jelzem nem haltam bele a pogacsa es csokievesbe sem...
2017. júl. 20. 12:58
 16/18 anonim ***** válasza:
Maradjatok otthon hétvégén és főzz Te ebédet!
2017. júl. 20. 17:23
 17/18 piroska és a farkas ***** válasza:
Szerintem nem önszántából tölt ott minden vasárnapot. Egyébként meg nem is értem, miért is olyan nagy baj, h zavarja, h a saját gyerekével kapcsolatban szeretné, ha a nagyszülők tiszteletben tartanák a kérését? Tetszik, nem tetszik, a nagyszülő másodlagos, a szülő az első.
2017. júl. 20. 20:13
 18/18 anonim ***** válasza:
nálunk anyum hajlamos arra, hogy kinn van az asztalon a nasi, amikor megyünk, de én fogom magam, és elrakom, majd ebéd után visszarakom. De amúgy mindkettő nagyi olyan, hogy ha hoz valami édességet, amikor jönnek, mindig megkérdezik tőlem vagy a férjemtől, hogy mikor eheti meg a gyerek. Nyilván van olyan, hogy hagyom, egyék meg, de olyan is, amikor kérem, hogy majd ebéd után. A nagyszülőknek is van, amit tiszteletben kell tartaniuk, szerintem. Abba soha nem szólok bele, hogy amikor a nagylányom valamelyik nagyszülőnél van 2-3 napot, akkor hogyan és mit eszik, mert tudom, hogy alapjában véve nem édességgel tömik egész nap, nyilván több van, mint itthon, de nekem ez belefér, hiszen ritka alkalmak. Na meg tudom, hogy a gyerek is tudja, hogy mamánál és itthon mások a játékszabályok
2017. júl. 21. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!