Ősszel született gyerekek Anyukái! A ti babátok milyen evő (volt)?
Olvastam, hogy a terhesség alatt elfogyasztott étel sokat számít abból a szempontból, hogy miket fog szeretni később a baba. Az őszi babák a sok friss gyümölcs és zöldségnek köszönhetően jó evő babák?
Januári az első gyerekem és ő például a céklát nagyon szerette amit én terhesség alatt sokszor kívántam is.
Szerintem ennek az évszakhoz semmi köze, hiszen enni kell, akármikor.
A lányom nyári, a fiam őszi, mindkettő jó evő volt. De az igaz, hogy amikből gyakran ettem, azokat ők is szeretik. Pl. alma, narancs, meggy, tej, stb.
A nagy imádja a kakaós csigát és kakaót,sokat ettem és ittam. A dinnyét nem hajlandó megkóstolni se,abból is sokat ettem pedig. Jó evő volt,husis baba,azóta vékony.
A pici is jó evő,de felét eszi,mint a nagy ette,kis vézna ő épp. Nála csípőset ettem rengeteget,a pici még nem kap nyilván,a nagy pl szereti nagyon.
Október 4.i mindkettő.
Nagyobbik fiam őszi (októberi), babaként sok mindent szeretett, inkább azt lenne egyszerűbb leírni, hogy mit nem: a borsót. Azon kívül szinte mindent megevett. Aztán kétévesen már elég válogatós volt, néha egész nap nem volt hajlandó enni. Bezzeg a bölcsiben, na ott mindent, szerintem nem is hitték el, hogy otthon finnyáskodik.
Most már nagy, lassan 10 éves lesz, amiket régóta szeret, azok a spagetti, pörkölt, rántott/sült húsok, tojásételek, tengeri herkentyűk, sajtok. Érdekes, gyümölcsöt enni annyira nem szeret, almát, kajszit szokott, a többire annyira nem vevő. Zöldséget meg főleg csak nyersen, de azt nagyon szereti, pl. répát, karalábét, karfiolt, ezeket imádja nyersen ropogtatni. Megfőzve már fintorog rá. Régen szerette a paradicsomot is, most már nem.
Amúgy babaként megette a céklát ezer örömmel, én meg se terhesen, se egyébként nem ettem soha céklát, az illatát sem bírom. Szóval nem hiszem, hogy akkora összefüggés lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!