Ma parkban voltam 1 eves lanyommal. Este mikor a tejet itta eszre vettem egy kulancsot a kezfejen. Lehet baja? Bov. Lent
Figyelt kérdés
Mikor eszre vettem azt hittem valami szosz es megprobaltam leseperni de nem jott es ekkor gondoltam ez kullancs.Pici fekete volt es latszotak a labai.A kezfejen volt.Mire szoltam a baratnomnek hogy jojjon mar be es segitsen kiszedni akkorra mar nem volt ott.De piros sem volt a keze es semmi.Leugorhatott rola?Kiraztam a ruhajat,atneztuk tuzetesen de semmi.Gyorsan felporszivoztam.Szerintetek aggodjak?Megnezzem holnap is?Ha kullancs volt mi baja lehet?Milyen jelekre figyeljek?2010. máj. 21. 22:52
1/4 anonim válasza:
Valószínűleg épp "beásás" közben vetted észre, és leugrott róla. Ne idegeskedj, nézd át a babát minden nap fürdéskor, a hajlatokat főleg, (a füle mögött is!). De szerintem nem kell aggódnod. :)
2/4 anonim válasza:
Az 100%, hogy nem kullancs volt. A kullancs rögtön a helyszínen fúrja be magát a bőrbe. Az is biztos, hogy hiába babakézről van szó, az már kemény neki. A puha helyeket kedvelik (fejbőr, tarkó, fül, könyök- és térdhajlat, popsi)
3/4 anonim válasza:
Egyértelmű, hogy nem fúrta be magát. Viszont a kullancs nem tud ugrani csak mászni. Pár ezer példánnyal volt már dolgom.
4/4 anonim válasza:
Volt már nekem kullancsom a hajlatokon kívül is! Valószínűleg nem csípte meg, mert akkor nem jött volna ki magától, mindenesetre ha kullancsot találsz a babádon írd fel a dátumot. Lyme-kórnál kb. 4 hét múlva kezdődnek a tünetek. Piros folt, nem kizárólag a csípés helyén, hanem bárhol máshol is kijöhet. Gyógyszerrel akkor is kezelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!