Most ehetnek v. sem gluténtartalmú ételeket a babák?
Figyelt kérdés
Vettem hipp-es bébiételt (6 hós kortól van) és glutént tartalmaz.
Akkor most oda merjem adni neki v. sem?
Még csak 5 hónapos, nem most szerettem volna megkóstoltatni vele, majd ha eljön az ideje - de mikor van az?
A szavatossága még igen hosszú, inkább eltegyem nagyobb korára?
2008. okt. 17. 22:47
1/7 anonim válasza:
A glutén nem méreg,csak a fiatal babák nehezen emésztik.Amikor elkezdjük a hozzátáplálást,akkor is kap a baba glutént.Nyugodtan add neki,ha eljön az ideje.Ha úgy látod,hogy fáj a pocakja tőle,nehezen emészt,akkor várj vele még egy kicsit,és próbáld később adni.
Minden jót.
2008. okt. 17. 23:11
2/7 anonim válasza:
Egy éves kor alatt nem ajánlotta a védőnőnk a glutén tartalmú ételeket. Én is csodálkozom ezeken az üveges kajákon, de én már résen vagyok. Én a hozzáadott cukorra is figyelek hogy ne legyen benne. A lényeg, hogy szerintem tedd el és egy éves kora után is ráérsz odaadni neki magában vagy valamivel összekeverve. Én nem adnám neki. És nekem a védőnő és a gyerekorvos is azt mondta, hogy ha pl. hat hónapos a baba, akkor inkább az öt hónaposoknak való üveges bébiételt adjam neki és mindíg legyen így egy hónap eltolódás. Amúgy én is pont ma vettem bébiételt és négy hónapos korúaknak is már olyanokat csinálnak hogy szőlő rizzsel, meg málnával, pedig a bogyós gyümit sem ehetik még négy hónapos korban. Úgyhogy én sem értem ezeket a babétel gyártókat, ezért nem is veszek ilyeneket neki. Igyekszem én magam csinálni a kajáját, de ugyanakkor az üvegesre is ráakarom szoktatni, hogy ha adódik olyan helyzet hogy nem tudok neki én főzni, akkor az üveges kaját is megegye. Úgyhogy csak azt tudom tanácsolni hogy te is mindíg nagyon nézd meg hogy miben mi van és belátásod szerint vedd meg az adott bébiételt. 6 hós kilány anyukája
2008. okt. 17. 23:15
3/7 anonim válasza:
Az előttem vál.nak üzenem,h a rizs gluténmentes,tehát adhatod a babának az ezt tartalmazó kajákat.És a szőlő lé is adható 4hós kortól,tehát az ezt tartalmazó italt és ételt is kaphatja!A málnáról és eperről én megkérdeztem a dokit és azt mondta,állítólag olyan technológiát alkalmaznak,amely szinte 100%-ban kivonja az allergizáló magokat belőle.Ettől függetlenül azt tanácsolta,h az ilyen kajákat 1 hónappal később adjam,mint ami rá van írva,és figyeljem,van e vmi tőle(pocifájás,hasmenés,kiütés)Ha nincs,nyugodtan lehet adni,de csak bébiétel formájában 1 éves kor alatt.5 hós baba anyukája
2008. okt. 17. 23:57
4/7 anonim válasza:
Rengeteg Kecskeméti bébiétel tartalmaz hozzáadott cukrot én ezen voltam kiakadva. Remélem azért a gyártók átesnek az ellenőrzéseket és bizhatunk bennük.
Tegnap 8 hós fiamnak adtam háztartási kekszet és nagyon jól elvolt vele elmajszolta. 1-2 db-tól nem lesz semmi baja.
Melyik ez a bébiétel?
2008. okt. 18. 07:33
5/7 anonim válasza:
A lisztérzékenység kialakulását nem befolyásolja, hogy a baba mikor kap először glutén tartalmú ételt. Tehát, ha valaki ennek elkerülése miatt a babájának nem ad glutént csak egy éves kora után nem kerülte el az allergiát, mert az sajnos függetlenül ettől kialakul szemben a tehéntej érzékenységgel. Viszont a fejlődő szervezetének szüksége van a szénhidrátra, ezért azt javasolják a szakemberek, hogy 7-8 hónapos kortól bevezethetőek a glutén tartalmú ételek, célszerű a főzeléket is lisztes habarással, rántással sűríteni 8 hónapos kor után ill. mehet a kifli csücsök, kenyérhéj, 9-10 hónapos kortól az apró margarinos, sonkás kenyér falatkák. Én ez alapján táplálom a babám. A helyedben azt a kekszet még 2 hónapig nem használnám fel.
2008. okt. 18. 07:46
6/7 A kérdező kommentje:
Rizst valóban ehetnek már ennyi idősen (éppen mert gluténmentes) az én lányom is eszi a hipp szőlő-alma?-rizst, ezt megeszi (sok többivel ellentétben).
Én próbáltam a málnásat is---hamár lehet kapni, csak tudják mit csinálna-- de az arcán apró piros pöttyök lettek (estére), hogy attól e vagy sem nem tudom. De inkább a nagyobbnak adtam a többit.
A hipp barnaüveges jóéjt papi az (tejbegríz szerű).
2008. okt. 18. 16:40
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, azt hiszem még várunk vele.
Nem kér enni, nem fut el. Pár hónap múlva is jó lesz:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!