Mindenki írja, hogy 1 éves korig nem lehet adni a babának tej-, tojás-, és gluténtartalmú ételeket;a tejet tojást értem miért, de a gluténtartalmut? Azt miért nem?
Mivel az emberek pár ezreléke lisztérzékeny ezért nem ajánlják a glutént. Szerintem kicsit túlzásba viszik, kicsi az esélye annak, hogyha nem volt ilyen a családban, akkor a gyerek az legyen.
Én adtam mindhárom gyerekemnek 6 hónapos koruktól szépen lassan mindent. Kenyércsücsköt is szopogattak, babapiskótát is ettek, sőt reggelire tejbegrízt, rántottát. 1 évig szoptak mellette. Semmi bajuk nincs.
Szerintem egy kicsit túl van lihegve a dolog, de mindenki maga dönti el, hogy mit etet.
Szia! gluténtartalmú ételeket 6 hónapos kortól már érdemes szép lassan bevezetni. (akinek a családban van lisztérzékeny, orvosi felügyelet mellett már 4! hónapos kortól kapja).
a tojással, tejjel érdemes várni 1 éves korig.
(egyébként Magyarországon a legújabb adatok szerint minden 60. ember lisztérzékeny...én is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!