Dörmi kismackóban nem gáz hogy tojás van és babám még nem evett fehérjét?
Védőnőnk azt mondja tojásfehérjés ételt ne adjak másfél éves korig, de inkább kettőig, viszont én adnék neki Dörmi kismackót de abban van tojás. Szerintetek mennyire kell komolyan venni az. Egy éves lesz a fiam a hónapban.
Köszönöm
Majdnem egy évesen az én fiam már kapott tojásos dolgokat.
Sárgáját már korábban is, fehérjét ez időtájt kóstolta meg. Nem volt belőle semmi probléma!
(Az már más kérdés, hogy nem Dörmivel vezettem be nála... Sőt ebben a korban még Dörmit nem is kapott.)
1,5-2 éves korig? van allergiás a családba?
Én úgy tudtam, h egy évesen lehet bevezetni. Én akkor tettem és semmi baja nem volt tőle.
Nincs allergiás. Én is észrevettem hogy védőnőnk sokkal aggódósabb és óvatosabb, mint kéne :)
Szerintetek megkóstolhatja a Dörmit? (tudom hogy nem a legegészségesebb, nem tömném vele, nem erről van szó szóval senki ne értse félre és kezdjen ötletelni a házilag készített receptektől kezdve a minek a gyereket hízlalni-ig, szoktam neki sütni itthon de most konkrétan az érdekel hogy az ajándékba kapott Dörmit megeheti-e egyáltalán :))
Ha nincs tojásallergiás múlt a családban akkor állítólag 12 hónapos kor után lehet adni ez a hivatalos.
Mi kb 11,5 hónaposak voltunk amikor először adtam neki olyan ételt amiben volt tojásfehérje is. Nem lett semmi baja.
Köszönöm mindenkinek, végül uzsira kapott belőle három pici harapásnyit és meglátom hogy reagál rá, ha nincs semmi különös akkor legközelebb majd kap még, mert borzasztóan szerette, de nem szeretném ha rendszer lenne mert valóban elég édesnek és inkább édességszerűnek, mint egészségesnek tűnik :)
De az ember időnként kényeztetheti magát finomsággal, akkor a picinek is jár néha :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!